Stories for sensitive ears …

Een tijdje geleden kreeg ik een bijzondere vraag van Lucie Roobrouck, docente lerarenopleiding aan de Arteveldehogeschool. Lucie mocht een lezing geven in Hongarije en koos voor ‘Improving mental wellbeing through stories’. Ze wou de verhalen uit boek 1 als voorbeeld gebruiken. Wat denk je dat mijn antwoord was?
Gisteren stond mijn boek te blinken op een podium in Hongarije, tussen ‘Geluk voor kinderen’ en ‘Behavior Tales’, en dat op de Internationale Dag van het Geluk. Een mens zou voor minder gelukkig zijn. Dank je wel Lucie om mijn verhalen te ‘vertalen’!

Krachtkaartjes

FAQ: “Waarvoor dienen de krachtkaartjes bij deel 1 en hoe gebruik ik ze?”

De krachtkaartjes kan je op twee manieren gebruiken:

– Je kan ze gebruiken voor het voorlezen. Laat je kind de ogen sluiten en de rechterhand op het hart leggen. Laat het in stilte of luidop de vraag stellen: ‘Welk verhaal past nu het beste bij mij?’. Het kind opent de ogen en trekt een kaartje met de linkerhand. Het antwoord staat in het groen vermeld op het kaartje.
– Je kan ze ook achteraf gebruiken, als steuntje. De vraag is dan: “Welk krachtkaartje kan ik nu het beste gebruiken?” Je kan ook verwijzen naar de inhoud van een verhaal of hoe een bepaald personage zich voelde.

Er zijn kinderen die ‘s morgens een kaartje trekken en het meenemen naar school als steuntje voor die dag. Andere kinderen vinden het maar niks en ook dat is helemaal ok Het is ook leuk om als gezin te doen. Je hebt dan meteen een intro tot een gesprek.

Wat zijn jouw ervaringen met de kaartjes?

Aan alle paashazen …

Honderd boeken in veertien dagen, dat zijn veel kaften om over te wrijven bij vertrek Dikke merci voor alle aankopen, echt zotjes!

What else?

Woensdag ging ik langs bij Grim in Hasselt. Eigenaar Ed geeft mijn boeken al een tijdje een plekje in de gezellige kinderboekenhoek. Leuke vaststelling: deel 1 is alweer bijna uitverkocht.

 

 

 

 

 

 

Wie wil het laatste exemplaar?
Je krijgt er nu trouwens een geschenk bij: Gezien de feiten van Griet Op De Beeck.

Ook bij mij krijg je een cadeautje: Tem 31 maart, krijg je bij elke bestelling via janssenswendy@outlook.be een stickervel cadeau. Leuk om je paascadeautjes of -eitjes te pimpen.  Je kan ook vragen naar een persoonlijk boodschapje.  Ik schrijf het met plezier met mijn nieuwe signeerpen.

 

 

 

 

 

 

Grootse, kleine man

FAQ: “Vanaf welke leeftijd kan ik je boeken voorlezen?”
Ik plakte er oorspronkelijk een minimumleeftijd op van 6 jaar, maar deze reactie en andere, vertellen me dat het ook jonger kan:

“Mijn zoontje zei me gisteren: ‘Mama, ik ga dat boek eens mee naar school nemen, of kunnen we andere kindjes dat boek niet geven? Zo kunnen ze ook sneller in slaap vallen door het verhaal van de tipi-toppie.’
Hij moet nog 5 jaar worden. De boodschap van sommige verhalen komt echt wel binnen. ♥”

Vandaag vertrekken er vier boeken naar scholen. Stillekes aan grootse, kleine man …

What else?

Ik ga graag naar lezingen van collega’s, altijd boeiend om te zien hoe zij een avond invullen. Vanavond stond ‘Gevoelige kinderen met een sterke wil’ van Kleipas Sandra op het programma. Ze loodste een goedgevulde bib van Vilvoorde doorheen de kenmerken en tips met de nodige ‘hollandse humor’.
Het was ook erg druk op het boekenstandje en ik mocht maar liefst 13 exemplaren signeren. Dank je wel Sandra en om mijn boeken een warm nest te geven.

Andere data: www.inpraktijk.be/agenda

Workshopweekendje …

Druk weekend achter de rug.  Zaterdag was ik te gast op de boekenbeurs van SJCA in mijn hometown.  Ik verzorgde er een workshop ‘De vlinderboom’ met maar liefst 19 kinderen.  De organisatie maakte een gepersonaliseerde pijl in de hoop dat ik volgend jaar nog eens wil terugkomen 😉  Met zoveel blije gezichtjes kan ik niet anders.

Mijn ouders sprongen even in op de beurs tijdens de workshop. Daarna mocht ik vele van jullie ontmoeten aan de signeertafel.

Zondag probeerden Katrien en ik een nieuw concept: Katrien begeleidde een workshop ‘Dolly’s truc’ en ik gaf in een andere ruimte een lezing hoogsensitiviteit aan ouders.  Dit alles in het WonderWijvenHuis in Wommelgem.  De opkomst was klein op zondagmorgen, maar dat kon de pret niet bederven.  Meet Otto octopus 🙂

De perfecte stickers …

Ik kocht de verkeerde etiketten, 1200 dan nog wel. Het moesten stevige sluitetiketten voor dozen zijn, maar het waren dus deze. Dat vroeg om een creatieve oplossing … En kijk, ze vrolijken nu de pakketten op en leiden jullie aandacht af van de lelijke sluittape 🙂
Wie wil er een exclusieve sticker? :p Nog 1175 te gaan …
#creatievevrouwendag

Huisstijl …

Na twee jaar eindelijk een huisstijl voor de Facebookpagina en website en een georganiseerde kast met al het inpakmateriaal. Nog meer ‘huisstijl’ dus

 

 

 

 

 

 

What else?

Het plan was om 5800 lagere scholen een mailtje te sturen.  En dat is nog steeds het plan, maar …

Flyertjes voor scholen: check!
Email voor scholen: check!
Genoeg voorraad boeken bij bestellingen scholen: als er max. 5% een bestelling plaatst. Houston …