Missie …

Ik volgde heel wat cursussen in het verleden, vooral voor mezelf. Ik moest en zou mijn missie vinden en daar hoorde liefst ook nog een visie bij voor de komende jaren.
Uit een of andere opleiding kwam naar voren dat ik hier was om te entertainen. Het voelde toen alsof dat klopte. Ik ben in mijn element als ik aan een grotere groep mensen les of een lezing geef en mijn armen en humor mee in de stof kan gooien. Tijdens het zingen kan ik ook entertainen, maar daar moest ik wel in groeien, en nog.
En dan schrijf ik ineens twee kinderboeken. Een stuk daarvan is entertainment, maar het is veel meer dan dat. Ik ging dus weer op zoek … Aha, ik wou kinderen helpen bij hun uitdagingen en verbinding brengen tussen ouder en kind. Oeps, mag dat wel, twee missies? En kan ik ze toepassen op al de rest? Nee dus.
Gisteren zei iemand me dat ik voor hem het verschil gemaakt had, door te geloven in hem. Tadaaa, dat is het dacht ik: geloven in mensen zodat ze hun eigen kracht ontdekken. Schoon missie, maar ook dat past niet bij alles wat ik doe.
Vanmorgen had ik het ermee gehad. Dus bij deze … Mijn missie en visie voor de komende jaren: gewoon ‘zijn’.
Wie doet mee?

Boeken en yoga …

Fanpost van een yogaleerkracht: “Ik ben heel erg blij met je boeken! Ik lees ze heel erg vaak met mijn zoon van 7 en ik gebruik ze ook regelmatig in de kinderyogalessen en ouder/kindyoga die ik geef.”
Ik ben ook fan van jullie! Onderaan de pagina Extra’s verzamel ik yoga-adresjes in Belgiรซ en Nederland. Ken je nog een goed plekje? Laat het me gerust weten. Namastรฉ!

Waarom het werkt …

‘Waarom werken je verhalen zo goed bij kinderen?’

Een hel(p)end verhaal kan zorgen voor:

๐Ÿ“Œ Erkenning
๐Ÿ“Œ Meer openheid over emoties
๐Ÿ“Œ De verwerking van een gebeurtenis
๐Ÿ“Œ Inzicht in een situatie
๐Ÿ“Œ Vermindering van angsten
๐Ÿ“Œ Zelfacceptatie
๐Ÿ“Œ Verhoging van het zelfvertrouwen
๐Ÿ“Œ Verbetering van de weerbaarheid en assertiviteit
๐Ÿ“Œ Meer rust en/of ontspannenheid

Pssst, ze werken ook een heel klein beetje bij volwassenen.

Vrije tekening …

Als kinderen wat vroeger klaar zijn in een workshop, komen ze vaak vragen wat ze nog ‘mogen’ doen. Supergeorganiseerd als ik ben, bied ik hen dan opties aan, van kleurplaten tot mandala’s. ๐Ÿ˜‰
Tijdens de laatste workshop vroeg een meisje of ze ook een ‘vrije’ tekening ‘mocht’ maken. Ik schrok van haar vraag en zei dat dat uiteraard ook mocht. Er volgden nog drie kinderen en ook zij wezen mijn voorstellen af en kozen voor een vrije tekening.
Het raakte me. Hoewel ze alle vrijheid krijgen tijdens het knutselen, is er toch een kader en wel een of ander sjabloon om te gebruiken. Onbewust leg ik een stuk van hun creativiteit aan banden.
Ikzelf hield daarvan als kind. Het gaf rust om te weten wat verwacht werd van mijn creatieve werkje en ik kon niks fout doen. Ik trapte in de valkuil van de creativiteitskiller bij uitstek: “Doe ik het wel goed?”
Ondertussen zoek ik in alles vrijheid en wil ik me vooral amuseren met wat ik doe. En ik ben niet alleen … Een ideetje voor de leerplannen mevrouw Crevits?
Wanneer maakte jij nog eens een vrije tekening en mocht je daarbij smossen?

Aan alle Paashazen …

Op zoek naar een Paascadeau dat warme momenten brengt en je kind steviger doet staan? Dan heb ik iets voor je. ๐Ÿ™‚
Boek 1 of 2: 20 euro, met gratis parel van durf bij boek 2
Krachtkaartjes/Cd: 12,5 euro
Leuk extraatje: Bestel voor 15 april op janssenswendy@outlook.be en ontvang gratis paasstickers.

Van Keutels …

Heel wat kinderen leggen deze dagen toetsen af.
Met verbeeldkleren (een รฉchte Van Keutels), het beverkoor (Je kan het, je kan het, je kan het!), het winkeltje in de wolken met al je hulpmiddelen en de parel van durf moet dit zeker lukken. De tipi-toppie helpt je loslaten voor het slapengaan en kabouter Wiebelmuts is er voor diegenen die last hebben van perfectiemieren.
Veel succes!!!

Kanalen NL …

Kopers uit Nederland hadden het waarschijnlijk al opgemerkt: de boeken, krachtkaartjes en cd’s zijn niet meer beschikbaar op Bol voor Nederland. De verzendingen voor Belgiรซ doe ik ook weer zelf.
Bemiddelingskosten, pickorderkosten, verzendkosten naar het magazijn in NL, liggeld (jaja) per artikel per dag … het bleek niet haalbaar, helaas.
Maar geen nood: je kan nog steeds terecht op Proxis.com met zeer voordelige verzendtarieven naar NL.
Als de vijfde druk er is, ga ik op zoek naar nieuwe kanalen voor Nederland. Als iemand suggesties heeft qua winkels, webshops, … zeer welkom!

Workshop vriendschap …

Zaterdag gaf ik een workshop op de boekenbeurs van SJCA in het thema vriendschap. Ik koos voor het verhaal van Izzy’s tocht. Negentien paar gevoelige oortjes luisterden aandachtig en het liedje van Izzy viel ook in de smaak. Daarna knutselden we vriendschapskaarten.
De ene schreef een boodschapje voor een vriendin, de andere voor een liefje (cute), maar de meesten kozen voor mama of papa als ontvanger. ๐Ÿ™‚
Het was een grote groep voor deze ‘interimjuf’, maar de sfeer was rustig en fijn.
Boven deze kunstwerken zitten stralende gezichtjes en ze reserveerden alvast hun plaatsje voor volgend jaar. ๐Ÿ™‚

Wil je zelf aan de slag? De sjablonen voor deze kaart vind je op de pagina Extra’s en het liedje vind je op YouTube. Zoek op het album Verhalen voor gevoelige oortjes. Veel plezier!

Nummertje …

Eigenlijk wou ik geen deel 1 en deel 2 omdat de boeken los van elkaar kunnen staan, elk met hun eigen thema’s.
In mijn brein maakte ik een boek met een blingbling gouden titel en een boek met een blingbling zilveren titel. Duidelijk, toch? ๐Ÿ˜‰

Niet helemaal voor boekhandels en online platformen. Deel 2 kreeg al een nummertje op de zijkant, deel 1 krijgt er eentje bij de vijfde druk. Iedereen content. Maar lees ze dus gerust in omgekeerde volgorde, lekker rebels. ๐Ÿ™‚