Out of the comfort zone …

Net voor ik op het vliegtuig stapte, kreeg ik een berichtje met een voorstel rond de lezingen die ik geef.
Dit waren ongeveer mijn gedachten: ‘O, fijn’, ‘Maar dat is wel een ander publiek’, ‘O shit, ga ik dat wel kunnen?’, ‘Maar wel een leuke uitdaging’, ‘O shit, ga ik dat wel kunnen?’ …
Ik stuurde terug dat ik het een goed idee vond en vroeg tijd om erover na te denken, altijd verstandig als ik in de chaos zit.
Boven de wolken moest ik denken aan het verhaal van Dora duif. Ook zij beleefde de emoties van spanning om iets nieuws en angst om te falen. Ze leerde om naar haar winkeltje in de wolken te vliegen en daar de bollen met sterrenstof uit te zoeken die ze nodig had.
Ook ik zocht in gedachten mijn winkeltje en shopte alles bij elkaar wat ik denk nodig te hebben.
Volgende week zitten we samen, sta ik open, heb ik vertrouwen dat dit niet zomaar op mijn pad komt en heb ik de moed om nieuwe stappen te zetten. Wordt vervolgd …

 

 

 

 

 

 

 

O en mocht je het nog niet doorhebben, I’m back! Vandaag gingen er al 13 boeken naar de post. We’re open!

Astrid Lindgren …

Ik ben een redelijk nuchter mens en hou er dus rekening mee dat de verkoop op een dag zal minderen. Dat verkondig ik nu al 2,5 jaar.
Laatst zei iemand me: ‘Jij kan boeken blijven verkopen, want er komen altijd nieuwe kinderen bij van 6 tot 11 jaar. Je kan net zoals Astrid Lindgren doorgaan, zelfs na je dood.’
Wow, die kwam binnen!
Stiekem vind ik dat wel een fijne gedachte … Maar ik wil er toch zoveel mogelijk bij zijn zenne.

 

 

 

 

 

 

 

En de voorbije week was ik erbij, amai.  We deden een soldenactie op de vertelplaten en werden werkelijk overspoeld.  Zaterdag kwamen Katrien en ik samen om alle pakketten klaar te maken.  Dochter Hannelore maakte mojito ter ondersteuning. Teamwork!

Boekhouding …

De laatste dag van de maand = tijd om de boekhouding bij te werken. April was geweldig qua verkoop, mei ging eroverheen, en toen kwam juni … wat was dat! Ik verzond 190 boeken, waarvan een heel aantal naar NL. Dat zijn veel kaften om over te wrijven.

Er zijn nog een 60-tal exemplaren van deel 1 en 2. Aan het huidige tempo zijn die binnen de maand weg. Hoog tijd voor actie dus! Vorige week werden er alvast groene schuttingsbladen besteld voor 1400 nieuwe boeken. De wachttijd is drie weken.

Vanaf 1 juli ben ik BTW-plichtig. Wat verandert er voor jullie?

De boeken en krachtkaartjes zullen verkocht worden inclusief 6% BTW.
De cd zal verkocht worden inclusief 21% BTW.
Maw de prijzen blijven hetzelfde

Pakketjesdag …

Donderdag was het de langste dag, internationale selfiedag, start-van-de-zomer dag, wereld yogadag … Hier was het (alweer) pakketjesdag. Dikke zoen!

 

 

 

 

 

 

What else?

Woensdagavond zat ik zelf nog eens op de schoolbanken voor een opleiding WooCommerce. Wie weet komt er dus ooit een webshop, gekoppeld aan de site. Zouden jullie dat leuk vinden?

Laatst keek ik nog eens naar de recensies op Bol en het enige minpuntje is ‘prijzig’. Ik kan dat heel goed begrijpen, want het lijkt alsof een boek 24,20 euro kost.
Even rechtzetten: Als je kijkt bij Verkoper, dan zie je mijn naam staan, als partner van Bol. Het betekent dat ik de verzendingen zelf doe. Je betaalt 20 euro voor het boek + 4,20 euro verzendkosten. De melding ‘gratis verzending’ staat er waarschijnlijk omdat het om een bedrag boven de 20 euro gaat, maar klopt dus niet.
Als je twee boeken bestelt, betaal je jammer genoeg 3,40 euro verzendkosten teveel. Ik kan dat niet anders instellen.
Bij een rechtstreekse bestelling, bedragen de verzendkosten vanaf 2 boeken ‘maar’ 5 euro. Je krijgt bovendien een cadeautje bij deel 2 en ik krijg meer centjes.
Versta me niet verkeerd, ik ben blij met elke bestelling, via welk kanaal dan ook, maar nu weet je hoe het ‘marcheert’.

De agenda werd aangevuld met een aantal marktjes, op de pagina inhoud kan je nu bladeren door de boeken en volgende week komt er alweer een nieuw verkooppunt bij!

BTW olé …

Het is beslist: vanaf 1 juli word ik BTW-plichtig. O boy!
Eerlijk, ik heb het lang proberen tegen te houden. Ik had absoluut geen zin in nog meer administratie en ander leuks. Nu het niet meer anders kan, voelt het ergens ook goed. Het betekent dat we goed bezig zijn en verder kunnen groeien.

What else: de krachtkaartjes zijn uitverkocht. Het ging zo hard de voorbije dagen, dat we (weer eens) te laat waren met bestellen.
Maar geen nood, er is een nieuwe lading op komst. De mama van Katrien naaide alvast een hele hoop zakjes waarvoor dank!
Wil je meer weten over de kaartjes? Kijk dan even op de pagina FAQ.

Maar het gaat ook hard met de boeken. Er zijn nu nog een paar dozen over van deel 1 en 2 in mijn ‘magazijn’. De offerteaanvraag voor nieuwe drukken ging dan ook de deur uit.

En er kwam een nieuwe verkooppunt bij: Amba Amba gevoelenswinkel in Desselgem!
Wat valt daar veel te beleven, zowel voor kinderen als volwassenen! De slowshop is een ware ontdekking. Rustig verkennen dus!

Parel van durf, uitgelegd door de kids zelf :)

Al weken zit ik te knabbelen over hoe ik nu moet vertellen wat ‘mijn plan’ was met de parel van durf (deel 2) . Ik vond de juiste woorden (nog) niet. Vanmorgen kreeg ik deze post van een mama, van timing gesproken 😉

“Gisteren hadden onze kinderen schoolfeest. Seppe (5) en Fien (3) vonden dat optreden heel spannend. Ik heb dan De parel van durf voorgelezen. Ze hingen aan mijn lippen. En toen kregen ze hun parel van durf. Een hele voormiddag hebben ze er mee rondgelopen. Hij ging ook mee naar het schoolfeest als hun kostbaarste bezit. Mee de fiets op in een zakje, vastgeklemd in hun handjes.
Na het omkleden achter de coulissen hadden ze de parel niet meer nodig. Ze stonden allebei vol kracht en durf hun dansje op te voeren. Ik ben zo onwijs trots op hen!
Achteraf zeiden ze: ‘Mama, onze parel van durf heeft echt gewerkt!. Seppe zei: ‘Die parel zit in mijn hart hé mama’. Zo’n wijs kereltje van 5.”

En daarmee is alles gezegd. 🙂
Je ontvangt een parel van durf per kind bij een rechtstreekse bestelling van deel 2, als cadeautje. Maar je kan perfect zelf een eigen parel verzinnen of eentje laten knutselen. Het gaat om de intentie.

Beelddenken …

“Jij was de enige die er ooit aandacht voor had dat mensen op verschillende manieren kunnen leren.”
Een bijzonder compliment van een jongeman waar ik ooit computerles aan gaf. Hij is een beelddenker, maar wist dat niet van zichzelf. Het veranderde de manier waarop hij naar leerstof keek en verklaarde veel.

Beelddenken komt vaak voor in combinatie met (hoog)gevoeligheid. Het visuele is de ingang om te leren en ze houden van filmpjes, schema’s, overzicht enz.

Wist je dat je op www.wezoozacademy.be heel wat leerstof van het middelbaar vindt, uitgelegd in filmpjes? Ik zou er veel aan gehad hebben ‘in mijnen tijd’. 😉

Wil je meer weten over beelddenken of jezelf erin specialiseren als coach, leerkracht, … dan verwijs ik je graag door naar Sandra Kleipas.

Dolly’s truc …

Zondagmorgen waren Katrien en ik te gast in de bib van Halen.  We kozen voor het verhaal van Dolly’s truc, een primeur. Na het voorlezen, ontprikkelden we samen met het liedje, ook de mama’s en de papa’s. Echt heel fijn om te doen. Daarna ontstonden er allerlei octopussen aan de knutseltafel.
Wat ik het mooiste vond, buiten de lachende snoetjes: de magische woorden ‘Mama heeft tijd, doe maar rustig’.   Waw! Bedankt om tijd te maken!

Pssst, willen jullie nog eens ontprikkelen samen? Je vindt het liedje van Dolly’s truc en alle andere op Spotify, Deezer, iTunes enz. Zoek op het album Verhalen voor gevoelige oortjes.

De bodem is (alweer) bereikt! ;)

Ook deze maand vertrokken er weer bijna 150 boeken naar alle richtingen.
Resultaat: we zien de bodem van het palet van deel 1. Van deel 2 zijn er nog zeven dozen van 15 stuks, that’s it!
En dus mogen we weer nadenken over een vierde/tweede druk, de hoeveelheid (glazen bol oppoetsen), wanneer, enz.  Het zou ecologisch en economisch goed zijn als beide boeken in nieuwe druk gaan, tegelijkertijd. Zal ik dat dan even uitsturen?

“Komt er een derde boek?”

Hoe het nu voelt …
Na het uitgeven van boek 1 had ik absoluut geen plannen voor een vervolg. Twee maanden later wandelden er echter al nieuwe figuurtjes door mijn hoofd en ze waren niet van plan om me met rust te laten. Er volgden vrij vlot 9 verhalen, het tiende liet lang op zich wachten.
Daarna ging het vaatje dicht of zo voelt het een beetje. Nelly nijlpaard dook een keertje op, maar ze weet voorlopig niet wat ze wil en een nijlpaard forceren, lijkt me geen goed idee. Ik ben zo bezig geweest met ‘uitgevertje spelen’ dat ik er ook weinig bij stilgestaan heb.
Zondagnacht kwam het ineens binnen: ‘ik mis het’. Ik kan nog altijd niet vertellen hoe ik de verhalen geschreven heb, maar ik weet wel hoe het voelde als het ‘klopte’ en tranen vloeiden. Ik herinner me ook hoe fantastisch het is om de personages tot leven te zien komen in Katriens prachtige tekeningen. Het zou fijn zijn …
‘Doe dan voort!’, hoor ik je denken. Hm, ik zal het niet tegenhouden, maar eerlijk, ik wil het concept ook niet ‘uitmelken’. Ik kan alleen maar schrijven rond thema’s die voor mijzelf uitdagingen vormden, en ik denk dat ik daarmee een beetje rond ben. Genoeg gesnotterd 😉
Het laatste verhaal ‘Planeet anders’ is de rode draad, al zag ik dat later pas. Ergens voelt het klaar en dat is helemaal ok.

Ik heb een andere taak te doen nu: de verhalen zoveel mogelijk bij kinderen en volwassenen (jaja) brengen.
De wetenschap dat de figuren nu in jullie hoofden rondhangen, doet minstens evenveel deugd.

You never know, misschien komt Nelly nog wel eens langs en installeert ze zich in een boek met groene kaft en bronzen titel.

Netwerken …

Netwerken … Er was een tijd dat ik dat een vies woord vond en ik bespaar jullie de voorstelling die ik me er bij maakte. Maar nu …
De voorbije 2,5 jaar heb ik zoveel fijne mensen leren kennen, allemaal met een missie. Ze werken hard, zonder ellebogenwerk, vaak wankelmoedig, met ups en downs. Ik voel me gesteund door elk van hen.
En weet je wat nu zo fijn is? Ik merk dat die mensen elkaar beginnen ‘leuk’ vinden en interesse tonen in elkaars werk.
Bijna elke keer als ik het in mijn ‘Facebookgazet’ zie denk ik: ‘Oooo jaaaa, dat zou zo goe klikken tussen die twee!’ of ‘Die zouden echt iets moois samen kunnen doen!’
Maar ik ga me niet moeien … voorlopig.
Ik vind het leuk dat jullie elkaar leuk vinden en als ik daarin een klein schakeltje mag zijn, ben ik blij. Go, go, go met dat netwerken!

Margrietjes …

Zag je ze al, de vele margrietjes langs de wegen? Ze herinneren me eraan om mijn kopje naar de zon te richten, mijn wortels stevig in de grond te duwen en enkel mijn eigen waarheidjes te geloven. En zo bezorgen ze me elke keer een smile. #dewaarheidskoffer

 

 

 

 

 

 

Ook deze fanpost, bezorgde me een smile:

‘Ik heb genoten van jouw eerste boek, het zijn keer op keer fijne verhalen en heel bruikbaar om met kinderen te werken.’

‘We zien dat het beweging brengt, dat het goed is voor zo veel gevoelige oortjes (en stiekem ook voor hun ouders en leerkrachten) en dat maakt het zo mooi om die beweging een stukje mee te mogen volgen!’

‘Mijn collega heeft een zoontje en ik dacht dat hij je boek best eens kon lezen. Ze is er dit weekend met hem mee aan de slag gegaan en met resultaat. Het is een echt hulpmiddel om met hem te kunnen praten.’

‘Bij deze wil ik je ook nog zeggen hoe goed ik je boek nr 1 vind. Eindelijk komt het ervan, wilde je dit al laten weten vanaf de eerste keer dat ik het boek las (en is intussentijd al 2 jaar geleden).’

Communiecadeau …

Een mama vroeg me of ik een tip had voor een eerste communiecadeau voor haar zoontje. De twee boeken had hij al.
Ik dacht terug aan wat ik zoal leuk vond als kind. Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld en ik was ook gek van mijn poes en dwergkonijn. Maar er was nog iets …
Ik maakte graag plekjes waar ik op mezelf kon zijn. Ik startte met een deken over de lage wasdraad. Daar zat ik dan onder te bakken en braden in het gezelschap van de poes en de barbies of lego.
Wat later had ik een grote kartonnen doos. Daar maakte ik een deur en ramen in. Ik kon er net rechtop in zitten.
Toen ik niet meer in de doos paste, werd het tuinhuis mijn plekje. Ik hield van de houtgeur en de rood met witte gordijntjes.
Als ik onderstaande foto’s zie, weet ik het zeker, een tipi is een fijn cadeau. Prinsesachtig of wat stoerder, als het maar gezellig is.
Onlangs kreeg ik er zelf eentje cadeau, als decoratie bij het verhaal van de tipi-toppie. Zou ik … ?

 

 

 

 

 

 

What else?

Katrien haalde vlotjes de selectie van Verhalentraject Rosestories.  9 mei mag ze een hele dag deelnemen aan workshops in Amsterdam waarna er 9 gelukkige illustratoren uitgekozen worden om via een ontwikkelingstraject met gerenommeerde illustratoren en schrijvers begeleid te worden naar de uitgave van een eigen boek! Fingers crossed hier!

We mogen ook weer een nieuw verkooppunt verwelkomen, deze keer in Aalst!
De boeken, kaartjes en muziekcd krijgen een plekje in het bijzondere winkeltje van het Emmaüshuis.  Alle info op www.emmaushuis.org

Complimentjesdag …

Het kwam werkelijk van alle kanten vandaag.

Vanmiddag ontving ik dit fijne berichtje: ‘Daarnet op de fiets met onze 7-jarige gevoelig manneke. “Mama, die jongen zei vandaag Loser tegen mij. Maar ik heb aan dat verhaal gedacht van dat boek. En daarom wist ik dat het niet aan mij lag en heb ik het me niet aangetrokken.”
Jouw verhalen hebben onze schat terug doen open bloeien. Bedankt.’

Daarna kwam er deze fijne vermelding op de blog van Glinster coaching.  Dank je wel voor de mooie blog Anneke Brems. Het verhaal van het leukeherinneringsgangetje kan inderdaad een steuntje bieden bij een echtscheiding, maar ook bij elke andere vorm van afscheid nemen.

Vanavond vertelde een collega dan weer dat een cursiste de twee boeken bijhad in de les, om te tonen aan haar klasgenoten. Haar zoontje vond het heel moeilijk om zijn emoties te uiten, en dat veranderde positief met de boeken en de opdrachtjes.

Hoe gelukkig kan een mens zijn?

Durf …

Meer en meer durf ik mijn stoute schoenen aantrekken en dingen gewoon vragen.  En zo werd een bestelling voor een klant via Acco een bestelling voor de winkels in Gent, Leuven en de webshop.  Ik ben er bijzonder blij mee.
Meer info en de andere verkooppunten vind je op https://www.verhalenvoorgevoeligeoortjes.com/aankopen/

 

 

 

 

 

 

 

What else?  Zaterdag was er een evenement in mijn hometown Aarschot, Lokale helden. Overal waren er optredens in de stad. Een van mijn vrienden was een lokale held, met een beetje zenuwen omdat het zijn eerste optreden was met een nieuwe band.  Net voor het optreden gaf ik hem een parel van durf, als steuntje.  En ja hoor, ook volwassenen vinden het geweldig. Het werd een fantastisch optreden met een grote smile 🙂