(How do you) treat yourself?

Ze was al twee keer aan mijn stand gepasseerd tijdens het HSP congres. Een oudere dame met de zachtste ogen. Ze trok een krachtkaartje, ritselde door de parels van durf, keek de boeken in en ging dan weer door.
De derde keer zei ze: ‘Ik word altijd naar deze stand getrokken, ik weet niet wat het is. Ik kom een boek kopen. Voor mezelf.’
Ik vroeg welk boek haar het meest aantrok en toen zei ze vastbesloten: ‘Ik ga ze allebei meenemen, want het is mijn dag vandaag.’ Mooi vond ik dat!
Hoe maak jij van elke dag ‘jouw’ dag?

HSP Congres NL …

Gisteren had ik een stand op het HSP Congres in Ede, NL. Ik volgde zelf ook enkele lezingen. Op de vraag wat het beste advies is voor een HSP antwoordde Prof. dr. Elke Van Hoof dat we vooral moesten blijven prutsen, maw dingen proberen, vallen en opstaan en daarbij zeer mild zijn voor jezelf. Goeike!
Voor mij is het beste advies doseren, rust en regelmaat, maar dat ging dus niet gisteren. NL was ready voor de boeken, zoveel was duidelijk. Topdag!
Thuis volgde een mailbox vol bestellingen, echt zotjes.
Helemaal murm, maar goed geprutst dus. 😉 Dikke merci!

Woudapen …

Dinsdag sprak ik af met Leen Raats, schrijver. van Teksttype. Ze werkt als copywriter en eindredacteur, maar schreef ook het natuurdoeboek Woudapen met massa’s weetjes, tips en spelletjes. Haar missie: kinderen doen spelen en ontdekken in de natuur.
Zo fijn om alweer iemand te ontmoeten die het aandurfde om uit te geven in eigen beheer. We wisselden alvast tips en trics uit en dus ook onze boeken. 🙂
Haar feedback op mijn verhalen:

“Wat heb jij fantastische boeken geschreven, zeg! Leuke verhaaltjes, heel doorleefd, levendige personages waarin elk kind wel iets van zichzelf herkent en zoveel levenslessen en wijsheden die op een ongelooflijk laagdrempelige manier worden gebracht, maar zonder belerend te zijn. Heerlijk! Ik heb ook de cd beluisterd: mooie, gevoelige liedjes die blijven hangen. Maakt het helemaal af!”

Dank je wel! Ik kijk er al naar uit om verder te lezen in Woudapen vanavond.

Leen Raats

Te Gek!?

Te Gek!?, VVGG en HSP Vlaanderen willen met de campagne ‘Hoogsensitiviteit, (h)erkend?’ een licht werpen op de precieze betekenis van hoogsensitiviteit.
Hebben hoogsensitieve mensen lange tenen? Stellen ze zich aan? Maken ze van een mug een olifant? Of zit er meer achter? Hier lees je er alles over.

In het voorjaar plan ik nieuwe lezingen in, onverbloemd, met humor en altijd met de focus op de kracht ervan.

1 november …

1 november, de dag waarop we geliefden herdenken, elk op onze eigen manier.
Ik zie regelmatig kinderen die al op jonge leeftijd geconfronteerd worden met rouw. Verhalen kunnen vaak hel(p)en, op een zachte, troostende manier. In deel 2 vind je het verhaal van de lelieweg, met de ster Fonkel. Zij weet hoe je de lelieweg kan nemen en zo je boodschapjes kan brengen naar wie je mist in de hemel.
Ook ik heb er enkele te brengen vandaag. Een dikke knuffel voor iedereen die iemand mist.

Dag van hoogsensitiviteit …

Ga je naar de boekenbeurs? Wist je dat ze op 1 november een dag wijden aan hoogsensitiviteit? Mooi initiatief. Het programma vind je hier: https://www.boekenbeurs.be/auteurspodium/dag-van-de-hoogsensitiviteit
Mijn boeken liggen niet op het schapje daar, maar hé, ik heb hier wel een voorraadje en ben geoefend in signeren. 😉
Trouwens ook voor kinderen met uitdagingen als faalangst, weinig zelfvertrouwen, zorgen voor het slapengaan, rouw, boosheid enz.

Website …

Vorige week ging ik naar een workshop van TreesjeVanhaeren.be Het doel: in een kleine groep elkaars website kritisch bekijken. Ik wou vooral weten of een bezoeker die de boeken niet kent in een paar minuten weet waarover het gaat. Dat bleek beter te kunnen. 😉
Dus legde ik mijn missie uit, wie ik ermee wil bereiken, waarom het voorleesboeken zijn, …
Een van de deelnemers zei: ‘Jamaar, gij verkoopt geen boeken, gij zorgt voor tijd en verbindingsmomenten.’ Een andere zei: ‘Dat zijn geen gewoon boeken hé.’
Juist, dacht ik. Maar dat lees je helaas (nog) niet op de site. 😉

Dus als er iemand een pakketje tijd en verbinding kan gebruiken in de herfstvakantie, ik zorg er graag voor.

En de site? Hier en daar deed ik al wat kleine aanpassingen, maar in de loop van de volgende weken zal deze verder aangepakt worden. Give me some time. 🙂

Overstock …

Alweer een interessant onderwerp in Van Gils en gasten vanavond: een blik achter de schermen van de boekenwereld. Wat leerden we:
– Er verschijnen ongeveer 300 nieuwe boeken per dag.
– Er worden ‘slechts’ 14 miljoen boeken verkocht per jaar.
– Van 10 boeken zijn er 2 winstgevend.
– Als het boek uit de boekhandel wordt genomen, riskeert het geshredderd te worden na een passage in een magazijn waar ze aan dumpprijzen verkocht worden.

‘Pijnlijk’ was de conclusie van Lieven …

En toch … Laat deze info je niet tegenhouden om jouw verhaal met de wereld te delen. Het kan, met uitgever of zonder. Als je er vragen rond hebt, contacteer me gerust.

Deze kleine garnaal is dankbaar voor de veilige ruimte bij mijn ouders (ver weg van de versnipperaar), voor de verkoop van bijna 4000 boeken en voor de zovele fijne reacties die me ‘rijk’ maken.

Foutje …

Een boek herwerken is niet zonder risico. Vandaag kreeg ik een mailtje met de mededeling dat er tekst ontbreekt in het verhaal van de twee bruggetjes, pag. 68. En inderdaad … Op mijn scherm staat het goed, in de pdf naar de drukker helaas niet. Er ontbreekt een zinnetje. Frustrerend voor mij en mijn perfectiemieren. Je vindt de juiste tekst bij FAQ.
In het mailtje stond ook: “Ze zien er heel tof uit! Het nodigt echt uit om te lezen! Heel leuk geschreven.”
Zal ik me daar maar even aan optrekken …

Nog een weekje …

Gisteren kreeg ik deze foto doorgestuurd van de drukker: de cover is klaar! Ik stuurde de foto door naar Katrien, zonder uitleg, het moest weer rap gaan.
Zij stuurde: ‘O nee, is er iets mis?!’ Zo gespannen staan we dus.
Niets mis, ze kunnen verder werken: alle bladzijdes innaaien, inpakken en de vrachtwagen op.
Nog een weekje … Bedankt voor het geduld!

What else?
Deze prachtige parels van durf maakten de kids en Katrien in de mindfull creales. Laat die toetsen en andere uitdagingen maar komen!

Donderdag was het werelddierendag. Ik voel me het hele jaar door gezegend met deze BIJZONDERE helpers rondom mij. Blij dat ze ook voor jullie heel wat mogen betekenen.

Ideetjes …

Ideetjes … Wie hier volgt, weet dat ik die al eens heb.
In februari kreeg ik het ideetje om eens iets anders te doen met de coverband waarin ik nu al bijna tien jaar zing. Ik wou iets puurs, op de stemmen gericht, zodat de muziek echt kon spreken. En daarbij een fotopresentatie van bijna tien jaar 3 of us. Een masterplan!
De datum en zaal werd vastgelegd: 30 september in De Loods. 
Natuurlijk heb ik ook een beetje uitstelgedrag en de laatste weken kwam alles samen. En in die momenten verwens ik mijn ideetjes en zeg ik tegen iedereen dat dit echt het laatste is wat ik nog verzin. Kan ik nu eens niet gewoon doen en op het gemak leven??!!
Het antwoord is nee. Ik heb zo geleefd, jaren aan een stuk. Het is safe en dodelijk saai voorspelbaar. Ik daagde mezelf niet uit en leerde dus ook geen nieuwe kanten kennen van mezelf. Surprise, surprise toen ik dat wel deed.
Toegegeven, ik zou ze beter wat doseren, die ideetjes. Maar meer en meer ontdek ik dat het altijd goed komt, omdat ik een koppig en gedreven karakter heb als ik iets echt wil doen en omdat ik me altijd gesteund voel.
En het was fantastisch. Nu geef ik mezelf efkes een ideetjes time-out. Alé, ik zal ze noteren in een boekske.

Lege mand syndroom …

Zou er zoiets bestaan als het lege mand syndroom? Ik heb het volgens mij. Samen met de glimwormfamilie kijk ik uit naar de levering van de vierde druk van deel 1. 

Ze zijn gedrukt, 700 nieuwe exemplaren van deel 1! Hier alvast een blik op de vernieuwde cover en enkele pagina’s. Looking good, maar het blijft spannend. Voorlopige leverdatum: 12 oktober!

What else? De krachtkaartjes blijven het zeer goed doen, en dus moest Katrien alweer stof aankopen. Het bleek uitverkocht te zijn op diverse plaatsen, maar wat speurwerk leverde extra meters op. De mama van Katrien kan weer aan de slag.
Wist je trouwens dat de kaartjes ook een beetje herwerkt werden in juni? Een aantal krachtzinnetjes zijn nog krachtiger gemaakt.

Wil je de muziek beluisteren? Het kan via deze link.
De liedjes zijn apart te koop op verschillende streamingdiensten of bij mij op cd (12,5 euro). De teksten vind je op de pagina Extra’s.
Nummer 5, 7 en 8 zijn mijn favorieten.

En als laatste een boekentip!  Want er verscheen alweer een nieuw voorleesboek voor gevoelige oortjes, compleet met lesmap voor scholen!
Alle info via deze link: https://www.kimcrabeels.be/boeken/ik-prik/ 

Frankfurter Buchmesse …

Tickets gekocht, hotel geboekt … Katrien en ik trekken in oktober naar de Frankfurter Buchmesse. Er zijn zeven Zweedse uitgeverijen waarmee we willen ‘daten’, zeven kansen op een nieuw avontuur.
Momenteel worden er drie verhalen vertaald, alsook de krachtkaartjes en de inhoudstafel. Niet evident met woorden als waarheidskoffer, perfectiemieren en verbeeldkleren.
Zo zou de cover eruit kunnen zien. Geen idee hoe ik het moet uitspreken, maar de tekst past wel in het sjabloontje. Själar betekent zieltjes, ook wel mooi vind ik.
Zou ik inbrengen dat ik zot ben van Zweedse balletjes?

Scheel, scheler, scheelst …

De herwerking van deel 1, nog steeds … Scheel, scheler, scheelst … is de samenvatting van afgelopen dinsdag.
We begonnen om 9u30u aan de ‘laatste loodjes’.
Om 12u pikten we Katriens nieuwe bril op in Diest en lunchten we algauw om erna, met nog scherper zicht, verder te werken.
Tegen 15u kregen we onze ‘onnozele’ bui, een traditie als we het ‘gehad’ hebben.
Woensdagavond werd het verstuurd naar de drukker. De levering zou voor 12 oktober zijn. Fingers crossed!

What else?

Vanavond stelt kindercoach Ines Geudens haar boek voor ‘Dappere draak’, thema: faalangst. Ze koos Katrien als illustrator en Beatrijs als redacteur, een uitstekende keuze 🙂  In dit artikel lees je er alvast meer over. We kregen een mooie vermelding waarvoor dank.
Ik ga straks meegenieten van de voorstelling en hoop dat hun handen pijn doen van het signeren.


Verder kwamen er nog leuke foto’s toe van de opendeurdag bij ‘t Pure vrouwtje. Ik was er te gast, samen met Kirsten Nuyens van het boek Riet voelspriet. Dank je wel BeCreative Photography.


Herwerking deel 1 …

“Wanneer zal deel 1 er weer zijn?”
Vandaag zaten Katrien en ik samen om de proefdruk te bekijken. Dinsdag werken we verder. Als wij onze zegen geven, duurt het ongeveer twee weken om het boek te laten drukken.
Ondertussen kan je gewoon je bestelling plaatsen. Ik hou alles bij in een apart mapje en verzend meteen na levering.