Als een trein …

Ouders: “Komde gij nu weer een doos halen?”
Boek 2 doet het goed, maar boek 1 gaat werkelijk als een trein. Ik zie de stapel dozen zakken met de week. In februari zal het twee jaar uitgegeven zijn, straf!
De heerlijke woorden van illustrator Katrien: “Das toch keigoe, die willen binnenkort allemaal den 2.” Ik stem voor

Hieronder een aantal van de vele mooie reacties. Het blijft me verbazen

“Tijdens oudergesprekken beveel ik altijd uw boeken en krachtkaartjes aan voor kleuters van de 3de kleuterklas. De ouders en kids zijn dolenthousiast, ze voelen zich begrepen en gesteund.”

“Ik ben super blij dat er boeken zoals die van u bestaan, zodat mijn dochter zich erkend voelt en begrepen … want ik heb er jaren moeten over doen …”

“Ik zou graag deel 2 integreren in mijn kinderyogalessen. Weer zoveel kids die bereikt kunnen worden en sterker staan dmv deze verhalen. ”

“Heb deel 1 en is favoriet van heel wat hoogsensitieve kindjes en andere in mijn omgeving.”

“Deel 1 heb ik vandaag gepromoot tijdens de kindercoachopleiding waar ik mee ben begonnen.”

“Onze kindjes zijn helemaal weg van het eerste boek. Zijn heel benieuwd naar de tweede.”

“Deel 1 is alvast zeer geliefd in het ckg. De begeleiders wachten vol ongeduld om met dit boek aan de slag te gaan en heel wat kinderharten te verwarmen.”

“Mijn kleine pruts kwam vrijdag dolgelukkig thuis want de juf had in de klas voorgelezen over haar gevoelige oortjes uit Gevoelige oortjes.”

“Ik geef coaching en het eerste boek is al zo’n groot succes.”

Bestellingen …

Uitgeven in eigen beheer …. bestellingen … dat marcheert zo …

Klokslag 00:38 komen de bestellingen binnen via de Standaard Boekhandel, bijna dagelijks nu. De boeken liggen niet in de winkels of het magazijn. ‘s Morgens ben ik dus in de weer met bestelbonnen, verzendlabels, enz. en verzend ik de pakketten naar het magazijn in Temse. Van daaruit vertrekt de bestelling naar de juiste boekhandel.
Een bestelling via Bol komt ook bij mij terecht. Ik print de pakbon en verzend het pakket naar de klant, geen magazijntussenstop dus.
Bij Proxis is er een voorraad en bestel je rechtstreeks. Deze weg is ideaal voor mensen die uit NL bestellen.

Gemiddeld duurt het dan 4 tot 8 weken vooraleer ik de centjes krijg en wordt er een percentage afgehouden voor de bemiddeling.

Bestel je via mij op janssenswendy@outlook.be, krijg je een mailtje met extra info, de kans om het boek te laten signeren, een factuurtje en een snelle verzending. Just saying 🙂

Het antwoord …

Weet je dat ik het uitbrengen van deel 2 bijna spannender vond dan deel 1?
Bij een eerste boek zijn er de familie en vrienden die je steunen of mensen die curieus zijn omdat ze je kennen. Bij boek 2 kan je iets minder rekenen op de aankopen ‘uit sympathie’.
Er waren ook verwachtingen, niet in het minst van mezelf. Zou ik nog eens tien verhalen kunnen schrijven die iets kunnen betekenen voor kinderen en hun ouders? Zou ik een ‘beter’ boek kunnen maken?
Ik heb altijd gezegd dat ik pas bij boek 2 zou weten hoe goed boek 1 écht is …
Ondertussen weet ik het antwoord en kan ik opgelucht ademhalen. Bedankt voor de vele bestellingen en bijzondere reacties de voorbije weken. Zo sympathiek

 

 

 

 

 

Ander nieuws: Onze Facebookpagina haalde deze week de kaap van 3000 likes! Straf!
Sinds kort vind je ons ook op Instagram onder de naam @gevoeligeoortjes (de volledige naam was net een letterke te lang )
Op Pinterest vind je ons wel onder Verhalen voor gevoelige oortjes. Je ontdekt er alle knutselideetjes per verhaal.
Sociale media … voor dit project bijna onmisbaar. En toch … Echt contact met jullie en zeker met de kinderen blijft natuurlijk het leukste! Je vindt ons de volgende weken op verschillende plaatsen, helemaal live   Check de agenda!

Ken je Pluizer Linc al? Deze organisatie werkt aan leesbevordering en geeft diverse workshops. Op hun site vind je ook recensies van kinderboeken, handig ingedeeld in thema’s of aantal sterren.
Af en toe recenseren ze ook boeken in eigen beheer en ik had het geluk dat het mijne gekozen werd vorig jaar. We kregen maar liefst 3 sterren, super content mee. Je kan de recensie lezen bij reacties.
Deel 2 kreeg dinsdag groen licht en zal een recensie krijgen.  Fingers crossed!

Levenswijsheid …

Ik ontmoet de laatste tijd veel kinderen tijdens voorlees- en knutselactiviteiten.  Sommigen komen spontaan een babbeltje doen en tateren honderduit.  Anderen vinden het net fijn dat ze gewoon stil mogen zijn, dat er niks moet.  En dan zijn er die je op een half uur tijd heel wat levenswijsheid brengen …

Ze stapte binnen met haar omie, Nel, net 6 jaar geworden.  Een kerstboomdiadeem met glitter in haar krullende haar, wat een entree!  In haar handen droeg ze een koptelefoon, voor als het te druk werd bij het knutselen.  Voila, simple as that.
Ze kende mijn verhalen zeer goed via Katleen van Vlinderboom, haar yogajuf en meter van boek 2.   Wat later kwam ik te weten dat Nel tijdens de pauzes zelf yogales geeft aan de kindjes van haar school 🙂

Hoeveel wijsheid kan je hebben op 6 jaar?  Zo goed zorgen voor jezelf, zoveel rust uitstralen en gewoon ‘zijn’.  Inspirerend 🙂

Er komt een mooie generatie aan, al dan niet met kerstboomdiadeem …

Activiteiten

Vorige week vrijdag was ik te gast in de Vrije Basisschool van Houwaart voor de opening van de eerste Little Free Library. Het concept is simpel: geef een boek, neem een boek, en dat gewoon aan de schoolpoort.
Ik las er drie verhalen voor uit deel 2 aan drie graadklassen. Daarna mochten ze vragen stellen over het maken van een boek.
Ik vertelde hen over mijn gelukskriebeltje, telkens als ik een verhaal schreef en hoe belangrijk het is om datgene te zoeken waar je blij van wordt en het vooral vast te houden.
De leerlingen gingen buiten, een jongen van 11 kwam naar me toe. Met glimmende ogen zei hij: ‘Ik heb mijn kriebel al gevonden: vliegtuigen.’ En weg was hij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren beleefden we een fijne namiddag in cc Zwaneberg. Een 20-tal kinderen en hun (groot)ouders kwamen luisteren naar de vlinderboom, zingen en knutselen. Een fijne samenwerking met de bib van Heist Od Berg.

De volgende weken staan er nog heel wat activiteiten op het programma.  Snuister gerust eens rond in de agenda.  Warm welkom!

Take your passion …

‘What a feeling’ van Irene Cara … Hoe vaak heb ik het al niet gezongen met 3 of us op een podium.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Take your passion …
Ik heb lang niet geweten wat het was, maar ik voelde wel dat er iets zat te pruttelen in mij. Wist ik veel dat ik verhalen zou gaan schrijven en dat zou gaan combineren met zingen.

Make it happen …
Stap voor stap mag ik ontdekken dat iets doen met gedrevenheid iets heel anders is dan iets doen met wilskracht (o en daar heb ik wel wat van )

Maar het mooiste is misschien wel dat het jullie iets mag brengen, zoals ik vandaag weer mocht lezen:
“Het eerste boek hebben we en lezen we regelmatig. Het is altijd zeer opvallend dat de kinderen er rustig en “zen” van worden. Het zijn gouden momentjes samen, waarvoor oprechte dank!”

What a feeling inderdaad.

Voor- en tegenstanders …

“Ik vind de verhalen te braaf”, een eerlijke mening die er helemaal mag zijn.
En inderdaad, in mijn verhalen geen grootmoeders die opgegeten worden, geen kinderen die in de oven van de heks belanden, geen hertenmama’s die doodgeschoten worden, geen achtervolgingen door een reus met zevenmijlslaarzen, … Nope, hoogstens een ezelige ezel en een nare trol vanop afstand
De verhalen zijn geschreven zoals ik ze graag had gewild als kind: vredig …

Gelukkig kwam er ook deze week weer heel wat fanmail binnen:

“Het is fantastisch werken met jouw mooie werk. Grootouders vinden dit ook zo leuk voor de kleinkinderen. In de drukte van alles iets moois te kunnen doen met hun kleinkinderen.”

“Ik heb nog maar 1 verhaaltje (Izzy’s tocht) in mijn les zedenleer gebruikt maar ben al – samen met mijn leerlingen – fan! De thema’s sluiten nauw aan bij ons leerplan en de vertelplaten, muziek en werkblaadjes zijn een mooie extra.”

“Ik heb echt elke dag plezier van je boek! Hoopvol, duidelijk en zelfs in het buitengewoon onderwijs heel bruikbaar!!”

“Wat een mooi project heb jij in de wereld gezet! Ik heb al heel wat reclame gemaakt bij mijn collega’s kindertherapeuten en bij een aantal (zorg)leerkrachten uit het lager onderwijs. Zalig om met jouw verhalen aan de slag te gaan!”