Een schuif vol …

Ten velde ontmoet ik vaak mama’s die een verhaal schreven of zelfs een schuif vol. Sommige gaan ze voorlezen op scholen en vertellen met een lichtje in hun ogen dat de kinderen ze leuk vinden, grappig ook.
Als ik dan vraag waarom ze die verhalen niet uitbrengen, dooft het lichtje. Ze zijn afgewezen door een uitgeverij en concluderen dan meteen dat hetgeen ze schreven ‘niet goed genoeg is’. Lees: ‘Ik ben niet goed genoeg.’ Het raakt me altijd …
En dan denk ik ‘yes, die moest hier efkes passeren’ en toon hen glunderend dat het wél kan. Ik vertel hen dat het moed vraagt ja, en dat het keihard werken is ook … Maar dat het zo’n ongelofelijk avontuur is en dat elke fijne reactie je hart zoveel rijker maakt. Gewoon doen, echt waar!

Wil jij ook een liefdevolle schop onder je kont? 🙂 Zaterdag vind je me nog op de indoor kerstshopping in Putte. Je kan me ook altijd bereiken op voor tips rond uitgeven in eigen beheer.

schrijven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.