Lezing HSP

Af en toe, als de werkagenda het toelaat, geef ik eens een lezing rond hooggevoeligheid.  De reden?  Rond mijn dertigste liep ik vast en werd er een depressie vastgesteld.  Uiteindelijk bleek dat niet het geval te zijn. Ik worstelde met de eigenschap hooggevoeligheid.  Ik las er alles over, het veranderde veel voor mij.  Nu wil ik die kennis graag doorgeven.

Ik organiseer de lezing zelf of wordt gevraagd door een organisatie of praktijk.  Wil je zelf eentje organiseren?  Neem gerust contact op!

Hierbij alvast enkele reacties:

“Deze avond heeft heel wat in gang gezet. De (h)erkenning was zo groot, heb gelachen en wat gehuild. De flarden van jouw verhalen en kennis duiken nog af en toe op. Je brengt het op zo’n spontane, plezante manier en toch heel gestructureerd tegelijkertijd. Aangename stem om naar te luisteren. Topavondje.”

“Dikwijls was ik jaloers als ik las dat sommige mensen ineens tot een bepaald inzicht kwamen, omdat ze hen volledig herkenden in een situatie of door een bepaalde cursus te volgen. En gisteren was het precies mijn beurt: ik herkende mezelf volledig in alles wat werd naar voren gebracht; het voelde aan als het einde van een lange zoektocht naar wat ik eigenlijk ‘mankeer’.”

“Ik vond het fantastisch dat je zoveel oog had voor details vb. of iedereen comfortabel zat, koud had, … Die attentheid deed deugd!”

“Het was voor ons gisteren een bevestiging, een antwoord op vele vragen! Voor mijn dochter was het vooral een grote geruststelling!!! Enerzijds omdat ze hoorde en zag dat er nog mensen zijn die dit hebben en wat voor haar een opluchting was, was dat jij vertelde dat jij ook (nog) huilde en dat dat niet verkeerd is!”

“Het was een zeer inspirerende avond voor mij. Het vertrekken vanuit je eigen beleving maakt het voor iedereen zeer toegankelijk, wat speels en herkenbaar. De essentie kwam aan bod zonder teveel in details te treden, waardoor het ook niet te zwaar was. Dat vind ik wel zeer waardevol. Je bewaart in je lezing daarin een mooi evenwicht.”

“Wat een verrijkende lezing! Het was net of het over mij ging, mijn verhaal, mijn herkenningspunten, …   Na afloop kwam dan ook even mijn “ontlading” en vloeiden er tranen. Niet van verdriet maar van opluchting. Het komt op termijn allemaal goed!”

“Echt waar, het verdient een pluim!  Met de nodige humor en flow en o zo herkenbaar.  Op een geven moment dacht ik dat je het over mij had.”

“Ik vond het heel leerrijk, authentiek, goed georganiseerd.  De kaartjes waren een leuke manier om wat interactiviteit te brengen.”

Heb je na het lezen van deze reacties zelf zin gekregen om een lezing te volgen?  Kijk dan eens op de agenda.