Liedjes en krachtkaartjes

Liedjes

Het was mijn grootste wens van bij het begin om ook liedjes te maken bij de verhalen, maar ik moest de juiste persoon vinden om ze te componeren. Die vond ik in Damien Braeckman. We werkten samen aan de teksten en ik zong de liedjes in, samen met zijn twee dochters.

Er werden vijf liedjes gemaakt bij boek 1, vijf bij boek 2 en vijf bij boek 3.  
De liedjesteksten vind je op deze pagina.
Je vindt de liedjes helemaal gratis op streamingdiensten zoals YouTube, Spotify …

Krachtkaartjes bij boek 1

Bij elk verhaal uit het eerste boek horen 51 krachtkaartjes met daarop de belangrijkste inzichten uit het verhaal (vermeld in het groen). Ze helpen bij het aanleren van positieve gedachten, gewoontes of gedrag.

De krachtkaartjes kan je op twee manieren gebruiken:

  • Je kan ze gebruiken voor het voorlezen. Laat je kind de ogen sluiten en de rechterhand op het hart leggen. Laat het in stilte of luidop de vraag stellen: ‘Welk verhaal past nu het beste bij mij?’. Het kind opent de ogen en trekt een kaartje met de linkerhand. Het antwoord staat in het groen vermeld op het kaartje.
  • Je kan ze ook achteraf gebruiken, als steuntje. De vraag is dan: “Welk krachtkaartje kan ik nu het beste gebruiken?” Je kan daarbij herinneren aan de inhoud van een verhaal of hoe een bepaald personage zich voelde.

Er zijn kinderen die ‘s morgens een kaartje trekken en het meenemen naar school als steuntje voor de dag.
Het is ook leuk om als gezin te doen. Je hebt dan meteen een intro tot een gesprek. Eveneens te gebruiken in een coachpraktijk.

krachtkaartjes1-225x300

De kaartjes kunnen mee besteld worden bij de boeken en kosten 12,5 €. Je vindt ze ook bij enkele verkooppunten.