Reacties

Jullie reacties raken me diep en ik neem ze dan ook graag op in mijn leukeherinneringsgangetje.

Reacties op de verhalen:

van (groot)ouders en kinderen
van leerkrachten
van coaches, therapeuten, …
recensies

Reacties op de lezing rond hooggevoeligheid


Boeken ‘Verhalen voor gevoelige oortjes’ en krachtkaartjes:

Van (groot)ouders en kinderen:

“Mijn zoontje zei me gisteren: ‘Mama, ik ga dat boek eens mee naar school nemen, of kunnen we andere kindjes dat boek niet geven? Zo kunnen ze ook sneller in slaap vallen door het verhaal van de tipi-toppie.’  Hij moet nog 5 jaar worden. De boodschap van sommige verhalen komt echt wel binnen.”

“Op weg naar huis luisterden we naar de cd,  wat een effect! We waren helemaal zen toen we thuiskwamen!  Ook mijn innerlijke kind vond rust.”

“Ik heb vanavond al voorgelezen uit het eerste deel. Wauw, we werden er allemaal stil van. Ik heb eindelijk een manier gevonden om met mijn oudste zoon te communiceren over zijn “anders” zijn en zijn “boos zijn” op zichzelf, ik vond na negen jaar eindelijk de woorden  om zijn wereld op een rustige manier te benaderen en ook voor L. en A. waren er heel wat raakpunten.  Voor mezelf is het een moment van rust en stroomt er zoveel tussen mij en de kinderen.  Ik ben zo dankbaar voor deze geweldige woorden die je neerschreef! Ik heb vandaag al zoveel inzichten gekregen en dingen kunnen loslaten en plaatsen voor mezelf en ook voor de kinderen! Ik zie het bos weer door de bomen!!”

“Ze was super blij met haar boek en totaal verwonderd en vereerd dat ‘de schrijfster’ er een boodschap voor haar had ingeschreven.
Het verhaal van de bevers werd dan ook diezelfde avond nog door haar meter voorgelezen aan onze 3 kindjes. En ze starten nu al de hele week hier hun dag met het ‘ik kan het’ bruggetje te nemen. En ze geloven daardoor ook echt meer in zichzelf. Zo mooi om te zien.  Je maakt echt een heel mooi verschil in deze wereld.”

“Het was deze avond meteen een schot in de roos. Nog nooit werd mijn dochtertje zo snel rustig en durfde ze eindelijk – al was het eerst nog wat aarzelend – vertellen wat haar vandaag blij, verdrietig en boos had gemaakt. Mijn hart maakte een sprongetje van blijdschap. Omdat ik rust voelde bij haar en omdat ik zag dat ze zich begrepen voelde. Ze heeft het momenteel heel moeilijk – toetsenweken, dansjes inoefenen voor het schoolfeest, de bijna-vakantie-spanning, … Dus het maakte me bijzonder blij dat ze eindelijk eens een momentje van rust vond.”

“Ik heb net 1 verhaal gelezen uit een boek dat ik in het wonderwijvenhuis zag staan. Het verhaal van “de verbeeldkleren”. Spontaan ontroerd, geraakt en vooral het gevoel van “had ik dit boek maar gehad als kind”. Een dikke dankuwel, ik ga er samen met mijn dochter van genieten!”

“Ik heb al enkele verhalen voorgelezen uit het boek, en bij het eerste verhaal, ging er voor mijn zoontje een wereld open.  Hij voelde zich zo erkend en niet meer alleen en niet meer zo raar.  Met een krop in mijn keel hebben we daarna de doe opdrachten gedaan en nog nooit kon hij zo open praten over zo’n zaken. Voor ons is het boek echt fantastisch!”

“N heeft in haar kamer een elfendeurtje, af en toe brengen de elfjes iets wat ze denken dat ze nodig heeft. Vanmorgen brachten ze het boekje voor gevoelige oortje. Ik las haar in bed het eerste verhaal voor en heb de inkleur tekening ingescand en afgedrukt en ze ging er direct mee aan de slag. Ze wou het perse ophangen op haar maan boven haar bed, zo lijkt het of de glimworm echt licht heeft. Ze gaf hem ook een kroon en twee harten, omdat hij bijzonder is. Mooi vond ik dat ze er ook mama, zichzelf en oma (die gestorven is) op schreef. Dus het is hier alvast warm onthaald.”

Aline fluisterde vanavond in mijn oor: ik heb vandaag mijn verbeeldkleren aangetrokken. .. voor een toets.. het hielp want het gaf me vertrouwen ♡

Beste, mijn zus heeft de boek ” verhalen voor gevoelige oortjes” gekocht op een beurs nadat de kinderen hun vader verloren hebben.  Ze vragen elke dag zelf om uit de boek te lezen en dat heeft hun al goed geholpen.

“Het favoriete boek van onze toch wel kieskeurige dochter met voor haar zéér invoelbare verhalen!”

“Wij zijn fans van je boek! Hier gaan oogjes blinken als we ‘s avonds voorlezen (herkenning!!). “

“Ik heb zojuist het eerste verhaal van je boek voorgelezen voor mijn 2 kids.  Mijn zoon die 7 en hooggevoelig is werd er helemaal stil van.  Achteraf zei hij uit zichzelf: ‘dat ging precies over mij he mama’.   We hebben het laatste jaar al een weg afgelegd samen en het gaat nu goed met hem.  We kregen via een psychologe dezelfde tips als in het verhaal dus het was zeker fijn voor hem te horen dat hij niet alleen is.  Morgen  lezen we het volgende! Laat maar weten als je 2de boek klaar is.”

“Jouw boek werd hier met veel nieuwsgierigheid in ons gezin onthaald. De verhaaltjes worden door onze gevoelige oortjes geproefd en blijven nadien nazinderen …   Ik volg een opleiding creatief therapeut en in het werken met kinderen is dit tevens een mooi instrument. Ik maakte dan ook mijn enthousiasme over op de medestudenten.  Wat een superboek!!”

“Het heeft ons al goed geholpen. Mooie verhalen die zo herkenbaar zijn met prachtige tekeningen en een handig eigen vragenlijstje. Super gemaakt! “

“Mijn beide zonen zijn fan van de verhalen en ik vind het beschouwende achteraf heel fijn om te doen met onze jongens. Wij hebben een vast ritueel (ah ja, hoe kan het ook anders) wat betreft voorlezen. Het sluit letterlijk de dag van de kinderen af en jouw boek doet dat op een manier die rustgevend werkt voor onze kinderen. Ze denken dan even na, en vaak gaan ze niet ver in het verleden terug, maar blikken ze terug op de afgelopen dag, waardoor ietwat vervelende momentjes of ook leuke momenten een plekje kunnen krijgen en geen voer tot piekeren meer zijn.
We hadden hier een poosje een heuse ‘Izzy’-pot staan. We staken er dan papiertjes in met daarop geschreven wat we voor een ander gedaan hadden, op voorwaarde dat we er zelf een warm gevoel bij kregen. Dus geen huishoudelijke moetjes, maar dingen voor een ander die door ons hart werden opgedragen. Toen de pot vol zat, hebben we samen iets leuks gedaan!
Toen ik vanmorgen aan de ontbijttafel vertelde dat je volop bezig was aan een tweede boek, juichten ze allebei! Dus dat is het mooiste compliment dat je als schrijfster kan krijgen, denk ik.”

“Je boek heb ik al een keer in mijn praktijk gebruikt en met mijn dochtertje. Het is héél erg bruikbaar. De kinderen genieten van de verhaaltjes en begrijpen het doel. Ook de werkjes achteraf zijn top!”

“Ik heb gisteren de twee kleindochters verrast met het boek en 2 verhaaltjes voorgelezen en ingevuld. Zelden zo enthousiast gezien. Met een beetje tegenwerking het voorlezen van de andere verhaaltjes enkele dagen kunnen uitstellen.”

“Lieve Wendy, Wat een mooi geschenk voor moederdag! Het boek, de kaarten en de vertelplaten. In 1 woord PRACHTIG!!!”

“Vandaag zat het prachtige boek in onze brievenbus. Ons gevoelig meisje koos onmiddellijk haar verhaaltje uit voor deze avond. Mooi, ontroerend, passend …. Dank je wel.”

“Ik heb al voorgelezen uit je leuke boek en mijn dochtertje was er direct grote fan van. Toen ze na het verhaaltje van Guppy  ging slapen, deed ze net als Guppy haar handje op haar buikje en ademde in en uit en lachte met de volgende woorden, “nu ben ik net als Guppy hé mama…”

“Vanavond hebben we het laatste verhaaltje voorgelezen.  Ons Eva, 9 jaar, is erg enthousiast en het leuke is dat onze Tom van 20 jaar al even enthousiast is.  Het is een samen momentje geworden met in het begin wat onwennig gegiechel bij de opdrachten en vandaag een overtuigde uitleg over van alles en nog wat.”

“Waarschijnlijk heeft u het reeds meermaals gehoord, maar de verhaaltjes zijn echt heel toegankelijk en ook heel erg herkenbaar geschreven.  Zonder dat ze bedreigend overkomen en steeds eindigend met een zeer positief gevoel.”

“X is hooggevoelig en had een boekbespreking gemaakt van jullie boek!! Ze had vanalles geknutseld en zo, ze wilde zo de kindjes duidelijk maken wat er met haar “scheelt” (ze wordt gepest en heeft veel problemen in de klas). Ze had het echt super in mekaar gestoken…  Ze kan zich er zo in herkennen, is echt haar lievelingsboek!”

Reactie van mijn zoontje van 5,5 jaar: “Mama, als ze me nog eens zeurpiet noemen, gooi ik dat waarheidje weg. Dat is een slecht waarheidje dat niet bij me hoort. Ik heb heel veel goeie waarheidjes, die stop ik in mijn zwart-bruin-blonde K3schatkist.”

“Ik heb het boek eerst zelf gelezen en vond het SUPER. Als zéér sensitief persoon (en ooit onderwijzeres geweest zijnde) kan ik beamen dat het iets is wat de wereld nu nodig heeft! Dankjewel dus om niet meer te zwijgen! Mijn neefje, voor wie het boek bestemd was, was meteen helemaal mee toen ik hem voorlas.  De tekeningen zijn ronduit prachtig.”

“Ik heb je boek cadeau gedaan aan mijn oudste dochtertje voor haar 8ste verjaardag.  Ze is er helemaal weg van.  Ook ik vind de verhalen deugddoend en heel herkenbaar. Heel erg bedankt!  We hopen alvast op een tweede boek.”

“Mijn zoontje zou elk uur van de dag een kaartje willen trekken.  Het geeft hem houvast door de dag.”

“Twee weken geleden ontving ik jouw prachtige boek uit de handen van mijn lieve collega. De avond zelf al ben ik met het boek zelf reeds aan de slag gegaan met mijn eigen kids en Jef en Lily zijn er helemaal gek van. Ben het boek nu verder aan het uitpluizen, en ga enkele van jouw verhalen ook gebruiken tijdens de Snubbelbubbelse yoga-avonturen.  Sommige verhalen lenen zich immers supergoed om er een yogabelevingsverhaal rond op te bouwen. Zelf hou ik ontzettend van verhalen en heb ik wel al enkele boeken met helende verhalen in mijn boekenkast staan, maar wat dat van jou zo bijzonder maakt is de aantrekkelijkheidsfactor voor kinderen. Dank je wel voor deze verrijking!”

“Mijn dochter bladerde in het boek en begon het eerste verhaal te lezen.  Na 4 zinnen moest ze hardop lachen, altijd een goed teken.  Maar wat me echt ontroerde was dat ze plots zei “mama!”, me aankeek, en heel verbaasd zei “mama, dit verhaaltje gaat over mij”   Ik wil maar zeggen … inderdaad, de verhalen zijn heel herkenbaar voor de lezertjes :)”

“Wij zijn met onze meisjes naar de boekborrel van ‘Verhalen voor gevoelige oortjes’ geweest. Wendy, de auteur, straalt rust en vertrouwen uit.
Kato (4) zeer uitbundig en oprecht, kroop op de schoot van Wendy om geconcentreerd te kleuren aan een tekening (van Katrien, illustrator) uit het boek.
Alessia (5) zeer verlegen en behoedzaam, zat al snel mee aan haar tafel om een kaart te trekken uit het mooiste zakje kaarten. ‘Soms ben je droevig en dat is ok.’ Herkenning bij een kind. En een glimlach.
Twee uiteenlopende karakters die zich herkennen in de verhalen en het concept van Gevoelige Oortjes.”

“Hier thuis maken we er een gewoonte van om dagelijks allemaal 1 kaart te trekken uit het pakje kaarten. Het bezorgt ons als gezin een dagelijks moment van herkenning in de ander. Mooi. En krachtig.”

“Mijn voorleespubliek (bijna 6 en 4 jaar oud) zit elke woensdagnamiddag met gretige oortjes te luisteren naar één van de verhaaltjes. Daarna wordt er gekleurd en geknutseld…. Heel leuk! Dikke proficiat van een bewonderende oma!”

“Ik hoorde mijn kleinzoontje aan zijn mama uitleggen wat ze moet doen als ze verdrietig is.  Zo mooi.”

“Mijn kleinzoon geraakt moeilijk in slaap.  Mijn vrouw las je elfentruc voor en hij is heel rustig en met een grote smile in slaap gevallen.  Nog nooit meegemaakt.  Het is een wonderlijk boek.”

“Ik heb sinds maandag een gelukkigere dochter.  Dankjewel!”

“Ik geniet elke avond samen met de kinderen bij het lezen van een van je verhalen. Echt knap werk! Ik kijk al uit naar een 2de boek?”

“Mijn kleindochter (11) vond het  heel mooi en heeft met de oogjes toe “meegeademd” met Guppy en Eli en  daarna ook de vraagjes beantwoord.  Fijn!  Hartverwarmend! Gaf meteen een intro tot een aangenaam gesprekje tussen oma en kleindochter.”

“Gisteren waarheidskoffer gelezen met margrietje vergeet me nietje. Gelachen en daarna een fijn gesprekje met Guust, kwam ik weer eens wat te weten … Echt mooi!!”

“Lieve Wendy, vanavond aan ons dochtertje, Aline (7 jaar), ‘De Elfentruc’ voorgelezen. Wat voelt het een ongelooflijk voorrecht dat ik jouw verhalen met onze kleine grote meid delen kan. Zooo herkenbaar, zooo toepasselijk, zooo helend… Dankjewel lieve Wendy om jouw verhalen met de rest van de wereld te willen delen! Zovele kinderen, kinderen van nu, kinderen van toen, kinderen die nog komen gaan, zullen troost en verlichting vinden in het lezen van jouw boek. Mijn dochtertje en ik zijn ongetwijfeld één van hen, dankjewel!“

“Het boek en de kaartjes met het ongelooflijk mooie zakje erbij, zijn vandaag al toegekomen. Ik heb er meteen gebruik van kunnen maken daar mijn zoon in tranen wakker geworden was na een nachtmerrie over pesten. Heel mooi, in alle opzichten. Zowel voor mijn eigen gevoelige zoon als de kinderen die ik coach via mijn werk zal dit pakketje ongelooflijk van pas komen.”

“Ongelofelijk hoe goed jij je hebt ingeleefd in de belevingswereld van kinderen. Je gebruikt hun taal, veel humor en ik, als lezer, zie het allemaal voor me.”

“Je hebt het heel vriendelijk en lief geschreven. Voor een kind moeten deze verhalen heel verhelderend zijn.”

“Mijn kleindochter heeft je verhaaltjes mee naar haar juf genomen in de hoop dat ze ze wil voorlezen. Ze zou er veel kindjes mee kunnen helpen in de klas.”

“Mijn jongste zoon is heel erg bezig met de opdrachtjes.  Ik ben veel te weten gekomen over wat er leeft bij hem.”

“Lien vertelt aan zus Hanne en papa over haar waarheidsdoosje.  Ze vertelt wat het is en waarvoor het dient.  En plots zegt ze ‘wacht even, er is iets niet juist’.  En ze opent haar doosje, neemt het briefje met ‘ik kan niet goed rekenen’ en gooit het in de vuilbak.  Dat is niet waar zei ze, dus dat hoort niet in mijn waarheidsdoosje.”

Punten op 10 van Stijn (8 jaar), Kobe (9 jaar):

  • elfentrucje: stijn 9,5, kobe 8: goed verhaal om iets uit te leren, leuk
  • roodborstje: stijn 8, kobe 9: want je leert er echt wel iets heel goed uit!
  • eekhoornraad: stijn 10 (je kan er veel uit leren en het is een heel leuk verhaal, kobe 9: goed dat je er iets uit kan leren
  • verbeeldkleren: stijn 9 (leuk), kobe 7
  • waarheidskoffer: dit verhaal was echt op stijn zijn lijf geschreven. Hij had op dat moment last van pestgedrag en heeft niet direct punten gegeven want wou eerst uittesten of het wel echt werkte. De dag erna gaf hij een 10 want het werkt!!!! Kobe gaf 8
  • herinneringsgangetje: stijn 9, kobe 7. Ook hier heeft stijn bewust ‘afscheid’ kunnen nemen van zijn beste vriend in de kleuterklas, dat had hij tot nu niet gedaan
  • twee bruggetjes: stijn 10 (heel leuk verhaal), kobe 6
  • perfectiemieren: stijn 200%, kobe 6

“Krijg straks mijn kleindochter (8 jaar) hier voor enkele dagen. Ze kent dat eerste boekje bijna uit haar hoofd … en nog steeds moet ik daaruit voorlezen …   Hoog tijd dat ik een ander boekje heb!!!!”

Van leerkrachten:

“Ik heb maandag een leuke les gegeven m.b.v. jouw verhaal van de waarheidskoffer! Mijn collega’s vh vierde hebben ze nadien ook gegeven aan hun klasje! 😁 Na de vakantie ga ik met een ander verhaal iets uitwerken rond scheiding of faalangst.  Heb al liggen stoefen bij mijn collega’s 😉 “

“Ik heb in de klas tijdens de toetsenperiode het verhaaltje van de bevers voorgelezen! De kinderen van het eerste zeiden vaak “juf, ik kan het niet.” Nu verwijs ik gewoon naar de bevers en hun gezichtjes klaren op! Natuurlijk! Even daarna: “Juf, ik kan het nu wel alleen hoor”. Geweldig toch? Nu ligt het boekje in het tweede! De collega’s zeiden: zo geef je kinderen een taal om moeilijke dingen bespreekbaar te maken!”

“We hebben vandaag in de klas genoten van het kregelige egeltje. Straf hoe kinderen direct dingen ontdekken en zichzelf met hem vereenzelvigen!”

“De kinderen zijn dol op je verhalen! Een echt toppertje dat boek van jou!”

“Ik heb vandaag een toets gedaan van begrijpend lezen. Op het einde mogen ze altijd schrijven wat ze van de toets vonden. Ik vind dat je dit mag weten. Bij 1 kind stond er: ” ik vond het een moeilijke toets, maar ik heb het bruggetje gebruikt en ineens was het gemakkelijk. Bedankt juf om het verhaal van het bruggetje voor te lezen.”

“De elfentruc hebben verschillende kinderen al eens toegepast als ze boos waren of als hun mama/papa boos waren op hen om rustig te blijven. Ik vraag regelmatig welke tip uit de verhalen ze al toegepast hebben. 1 kind zei zelf dat ze de elfentruc aan de papa geleerd heeft en dat hij die moet gebruiken als hij weer boos wordt op de mama. Het zit echt in de leefwereld van de kinderen.”

“Het was een verademing… Ik ga het zeker in mijn klas gebruiken… “

“Ik heb je verhaaltjes voorgelezen in mijn klas.  Ze waren er helemaal weg van.  Achteraf kon ik een kind helpen met zijn boosheid door te verwijzen naar Guppy.  Het werkte meteen.”

 “Zo mooi. Ik heb er weer tranen in mijn ogen van en kippevel.”

“Ben deze namiddag al beginnen lezen…. Zalig hoe jij al die gevoelens mooi in woorden kan gieten.”

“Een prachtig verhaal, heb zelfs een traantje weggepinkt. Herkenbaar ;-)”

“Tijdens het voorlezen verschijnt er vaak een glimlach op mijn gezicht, bemerk ik.”

“Je verhaal verwoord precies de tips die therapeuten in geval van faalangst geven, maar dan op een grappige manier.”

“Er zit een duidelijke strekking in je verhalen. Toch is het niet vergezocht en je werkt er op een hele natuurlijke manier naartoe.”

“Zelfs als volwassen vrouw zie ik alles helemaal voor me en voel ik mee met de personages omdat ik zelf zo’n kind was (ben).”

“Ik heb heel erg geweend na het voorlezen van het leukeherinneringsgangetje.  Het luchtte op.”

“Je gebruikt veel humor en je schrijft over deze tijd.”

“Het leest prettig, ik hoef nooit terug te lezen omdat dingen niet duidelijk zijn. Zo’n verhaal is prachtig om af en toe in de klas voor te lezen.”

“Je verhalen geven rust en houvast aan kinderen die af en toe het overzicht kwijt zijn.”

“Prachtige beeldspraak.”

“Ik heb de kaartjes altijd bij in mijn handtas.  Ik trek er eentje als ik ergens moet wachten of zomaar.  Ze toveren altijd een smile op mijn gezicht.”

“Wat een boek…. Ik ben mezelf tegen gekomen !!!! Super gedaan en het ganse concept verdient een DIKKE pluim SUPER”

“Ik kocht het boek om er met kinderen mee te gaan werken maar heb er al heel veel aan gehad voor mezelf en heb al veel reclame gemaakt 😉 Op lastige momenten komen vanzelf stukken uit je verhalen en dat helpt echt. Mijn familie die iets zegt dat me raakt en naar beneden haalt… past dit in mijn waarheidskoffertje? Nee dus weg ermee en gewoon verder. Twijfel of ik dingen wel goed genoeg doe… Komaan perfectiemieren, ingerukt mars dat ik verder kan. Zo fijn!”

“Omdat ik tijdens het lezen steeds jouw gezicht voor me zie, wil dat zeggen dat de tekst echt helemaal van jou is, jij bent de tekst als het ware zelf.”

“Ik zie dit boek als therapie voor gevoelige kinderen maar dan zonder dat ze dat in de gaten hebben want daarvoor is het te leuk.”

Van coaches, therapeuten, hulpverleners:

“Ik kocht jouw boek en ben er al verslingerd aan. Ik werk er heel graag mee met de kinderen. Het is eerlijk, kwetsbaar, fijn, … Geen verhalen waarin kinderen plots hun angst als bij toverslag overwinnen …”

“Ik ben deze morgen beginnen lezen. Er is tot nu toe geenenkel verhaal die me onberoerd laat. Hier ga ik zoveel kinderen kunnen mee helpen in mijn praktijk!  Ik kijk ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan.”

“De laatste maanden moet ik veel minder voorbereiding steken in mijn sessies omdat ik terug kan vallen op een uitgewerkt aanbod van 10 verhalen!!  Je doet het met inhoud en niet via bijna lautere methodiek. Dat is je kracht!

“Ik heb je prachtige boek cadeau gekregen van een HS jongetje dat ik als eindproject voor de opleiding kindercoach begeleid had. Wat een geweldig bruikbaar, leuk, gezellig, tof, inlevend, mooi geïllustreerd, … boek. Direct inzetbaar in de klas en in de praktijk !

“Eén van de leukste en meest bruikbare kinderboeken die ik al gelezen heb! ‘Verhalen voor gevoelige oortjes’ van Wendy Janssens zet kinderen (en fantasierijke volwassenen) in hun kracht met originele beelden en leuke opdrachten. Supertip voor iedereen met gevoelige oortjes!

“Heel goed boek! Ik gebruik hem regelmatig in coaching of therapiesessies”

“Ik heb deze week mijn eerste sessie gegeven aan een medecursist van de creatieve therapie en ik heb jouw krachtkaartjes gebruikt als vertrekpunt. Je hebt iets heel moois in de wereld gezet, het voelt aan als heel erg juist – telkens als ik je boek vastneem, voel ik tintelingen. “

“Je bent waarschijnlijk al wel enkele keren naar de bibliotheek geweest op zoek naar een boek over slapen gaan, op het potje, nieuwe situaties,…. Boeken genoeg over alle mogelijke thema’s. Hetgeen nog ontbreekt is een boek waarmee je ook echt iets kan, meer dan enkele voorlezen. Goed nieuws, het boek bestaat en het is prachtig!”

“Ik ben meteen met de verhalen aan de slag gegaan in de praktijk. Prachtig gewoon! En ik heb zelf traantjes voelen biggelen … zo helend voor mijn kinderhart.  Dank je! Ik kijk al uit naar je volgend boek.”

“Jouw boek gaat mee in ieder workshop en het is wonderlijk!”

“Ik ben volop aan het voorlezen uit jullie boek. Wat een geweldig boek. Ik vind het een prachtige aanvulling binnen mijn coach praktijk en voor mijn eigen gevoelige kinderen. Ik hoop dat jullie ook een deel 2 uitbrengen. We kunnen niet wachten.”

“Ik heb een kei leuke coaching gehad over faalangst.  Ik heb hierbij je verhaal gebruikt over de twee bruggetjes.  Bedankt om deze hele mooie verhalen te schrijven.  Het kind in kwestie voelde zich beter na de coaching en heeft enorm veel aan het verhaal gehad.  Je doet dat super!  Kijk uit naar je volgende boek!”

“Ik ben net gestart als Kinder- en Gezinscoach te Aarschot. Als leerkracht heb ik reeds enkele verhalen gelezen in de klas. Ze zijn erg mooi geschreven en herkenbaar. Ze spreken de kinderen aan. Ik ga dan ook zeker het boek gebruiken in de praktijk. Bedankt en nog veel succes!”

“Elk verhaal van het eerste boek is relevant voor ons. Want na een trauma of een plots overlijden, komen kinderen die het met die thema’s al in de knoei zaten, er helemaal mee vast te zitten.  En dus zoeken wij voortdurend methodieken om er rond te kunnen werken. De verhalen en de kaarten zijn daar echt ideaal voor. Ik zie zelfs al poppen van elk figuurtje, om de sessies verder mee aan de slag te gaan.”

“Binnenkort start ik naast de logopediepraktijk, een praktijk voor het begeleiden van hoogsensitieve kinderen. Ik vind het boek zo mooi, lief en herkenbaar geschreven dat ik het in de praktijk zeker zal gebruiken en ook zal aanraden aan de ouders! Bedankt en proficiat om zo’n mooi werk te brengen.”

“Het blijft wat vreemd om een berichtje te sturen naar iemand die je nog nooit hebt ontmoet maar vandaag doe ik het toch even. Laat me beginnen met te zeggen dat ik jullie boek fantastisch vind, zowel voor mijn eigen kindjes als voor de kindjes in mijn kinderyogales. Maar vandaag kreeg ik dankzij jullie boek een fantastisch cadeau. In de kinderyogales werkten we vandaag rond de waarheidskoffer. De kinderen maakten hun eigen waarheidskoffer en die werden gevuld met allerlei kaartjes met waarheidjes die de kinderen voor elkaar hadden gemaakt. Ikzelf hielp met knippen, schrijven,… Tot er 1 van mijn schatten vroeg of ze ook iets in mijn koffer mocht steken. Binnen de kortste keren kreeg ik van de kindjes ook allerlei waarheidjes. Wisten zij veel dat mijn koffertje de laatste maanden heel erg leeg was geraakt. Ik stond perplex maar mijn hart en koffer is weer helemaal vol! Dikke merci dus van een dankbare kinderyogajuf.”

Sensitief vzw, An Michiels: “Je boek zal zeker goed van pas komen tijdens de paaskampen voor gevoelige kinderen. Dankjewel!”

“De situaties zijn heel herkenbaar voor gevoelige kinderen. Bovendien zijn het geen wazige, maar hele concrete situaties, die ook in het echte leven vaak voorkomen.”

“Je brengt het heel luchtig, dat geeft kinderen letterlijk lucht!!!!.”

“De vragen die je na zo’n verhaal aan ze stelt komen niet uit de lucht vallen, je verhaal is een leiddraad. Daardoor voor hen gemakkelijker te beantwoorden.”

“Groei verder in je opdracht om kinderen en mensen te bereiken die hulp nodig hebben. Via deze verhaaltjes wordt het op een mooie en verstaanbare taal overgebracht. Heel belangrijk voor kinderen van deze tijd.  Doe zo verder, ze hebben je nodig.”

Recensies

Pluizer (3 sterren):

“In een tijd waarin elk kind wel met zijn eigen “manier van een beetje anders zijn” te maken krijgt, is dit boek heel welkom. Ouders en leerkrachten kunnen er zeker mee aan de slag.
Hooggevoeligheid, verdraagzaamheid, zelfvertrouwen, perfectionisme, rouwen, pesten, loslaten, boosheid, faalangst, anders zijn, … het zijn allemaal herkenbare thema’s die elk in een voorleesverhaaltje gegoten worden. Kinderen gaan er zich zeker in kunnen inleven en/of herkennen. Omdat dieren in deze verhaaltjes een grote rol krijgen, komt het geheel zeker niet te belerend over. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en tegelijk zullen er herkenningspunten zijn.
De tien sprookjesachtige avonturen staan los van elkaar en kunnen apart voorgelezen worden. Zowel thuis als in de klas zijn ze bruikbaar. Ik denk dan vooral aan kinderen tot een jaar of negen. Na het voorwoord vind je een inhoudstabel. De titel van het verhaal, het thema en een korte inhoud laten je toe het gepaste verhaal te kiezen. Bij elk verhaal hoort een doe-opdracht waarbij een kind in zijn eigen binnenste kan gaan kijken. De opdrachten zijn zeer open en speels opgevat zodat ze zeker niet als ‘opdracht’ gezien zullen worden. Eerder als een leuke afsluiter van het verhaal.
De illustraties zien er ‘lief’ uit, zijn mooi verzorgd en zullen zeker aanspreken. Ook vind je ze op de site.
Wat een aangename verrassing was het om dit boek te lezen. Als juf van het vierde leerjaar, ga ik er zeker mee aan de slag. Dit boek werd uitgegeven in eigen beheer maar kosten noch moeite werden gespaard om er een mooi geheel van te maken. Een eerder educatief gerichte uitgeverij had dit boek zeker onder haar vleugels mogen nemen. Een aanrader om eens op een speelse manier om te gaan met het feit dat je je soms op één of andere manier ‘anders’ kan voelen.”

Leestafel (NL)

http://www.leestafel.info/wendy-janssens

Lezing hooggevoeligheid:

“Dikwijls was ik ‘jaloers’, als ik las dat sommige mensen ineens tot een bepaald inzicht kwamen, omdat ze hen volledig herkenden in een situatie of door een bepaalde cursus te volgen of… En gisteren was het precies mijn beurt: ik herkende mezelf volledig in alles wat werd naar voren gebracht; het voelde aan als het einde van een lange zoektocht naar wat ik eigenlijk ‘mankeer’. Ik ben wel ergens ‘blij’ dat ik het zelf heb kunnen ontdekken, want ik wil altijd graag mijn ‘problemen’ zelf oplossen… Ik heb mezelf wel altijd goed gekend, maar ik kon het niet ‘benoemen’, en nu heeft ‘het’ een naam.”

“Ik heb er veel in herkend, zowel rond mezelf als rond mijn (bijna) zesjarig zoontje…  Ik ben altijd dankbaar voor zo’n momenten van inspiratie, dat geeft kracht! Ik vond het ook fantastisch dat je zoveel oog had voor details vb. of iedereen comfortabel zat, koud had,… Die attentheid deed deugd!”

“Allereerst zou ik je graag willen bedanken voor de mooie avond gisteren. Ik vond het zéér leerrijk en het heeft mijn ogen geopend naar hooggevoeligheid toe.”

“Via deze weg wil ik je bedanken voor de fantastische avond. Er zijn heel wat puzzelstukken op zijn plaats komen te liggen wat mijn zoontje betreft. Tijdens die avond is het me duidelijk geworden dat het hoogsensitief toch wel overduidelijk is. Dankzij jou kan ik nu een heel duidelijke gebruiksaanwijzing aanreiken aan zijn school en de GON-juf. Zo zal er in de toekomst nog meer rekening kunnen gehouden worden en kan ik als mama dit beter opvangen. Ook als co-teacher zal ik dit met plezier aan de kleuterjuffen briefen zodat ook zij alert zijn en hierbij rekening mee kunnen houden.”

“Alleereerst wil ik je proficiat wensen voor gisteren! Maar ook een hele grote DANK U WEL! Het was voor ons gisteren een bevestiging, een antwoord, …op vele vragen! Voor mijn dochter was het vooral een grote geruststelling!!! Enerzijds omdat ze hoorde en zag dat er nog mensen zijn die dit hebben en wat voor haar een opluchting was, was dat jij vertelde dat jij ook (nog) huilde en dat dat niet verkeerd is! Ze heeft vannacht enorm goed maar vooral heel erg vast geslapen! Met plezier hebben we vandaag het eerste verhaaltje gelezen en de eerste opdrachtjes gedaan! Nog eens super dat jij dit doet!!! Hopelijk word jij door alle leerkrachten gehoord en dat vele kinderen de weg vinden naar jouw boeken”

“Nogmaals bedankt voor je persoonlijke aanpak gisterenavond tijdens de lezing.  Het was echt een zeer duidelijke uiteenzetting over alle facetten die met hoogsensitiviteit te maken hebben, verteld vanuit jouw eigen ervaringen. Chapeau!”

“Het was een zeer inspirerende avond voor mij. Het vertrekken vanuit je eigen beleving maakt het voor iedereen zeer toegankelijk, wat speels en herkenbaar. De essentie kwam aan bod zonder teveel in details te treden, waardoor het ook niet te zwaar was. Dat vind ik wel zeer waardevol. Je bewaart in je lezing daarin een mooi evenwicht.”

“Ik vond het vooral leerrijk om te weten te komen hoe ‘breed’ hypersensitiviteit wel is. Ik dacht steeds vooral aan het ‘extreem emotioneel, gevoelig’ zijn, emoties van andere aanvoelen, te empathisch zijn, tussen de regels lezen, enz… Door de brede waaier aan ‘symptomen’ eens te horen, ben ik tot besef gekomen dat niet alleen ik maar ook één van mijn zonen hypersensitief is, met heel andere symptomen dan ik.  Dus dankjewel voor de boeiende avond.”

“Wat een verrijkende lezing! Het was net of het over mij ging, mijn verhaal, mijn herkenningpunten, …   Na afloop kwam dan ook even mijn “ontlading” en vloeiden er tranen. Niet van verdriet maar van opluchting … het komt op termijn allemaal goed!”

“Hartelijk dank voor de infosessie van maandag. Ik vond het zeer overzichtelijk en herkenbaar! Ik had al een vermoeden dat mijn dochter en ikzelf hooggevoelig waren maar in je verhaal zaten zoveel voorbeelden die precies uit ons leven gegrepen waren, zelfs een beetje lachwekkend soms. Heel boeiend!”

“Wij vonden je lezing over hoog-sensitief zeer boeiend.  Ik ben er zeker van dat mensen die doelbewust komen luisteren veel tips @ tricks hebben meegenomen en miss ook met een geruster hart naar huis zijn gegaan.”

“Ik heb enorm genoten van je info-avond.  Het verliep op een rustige, ontspannen manier.  Dit met de nodige lach…  Als je mensen op zo’n leuke manier kan aanspreken blijft het ook beter bij, is toch de ervaring die ik daar bij heb.”

“Ik wil je heel graag bedanken voor de vele informatie die je gebracht hebt. Heel wat bekende trekjes kwamen me bekend voor; voor mezelf, voor kindjes in mijn opvang, maar ook voor andere ….  Ik heb ook je boek gelezen, sommige verhaaltjes wel meerdere keren 🙂 Ik vond je uitleg zeer nuttig en zal in de toekomst zeker nog van pas komen.”

“Eerst en vooral wil ik je dank u wel zeggen voor de prachtige lezing die je ons gisteren gegeven hebt!  Ik herkende me in veel zaken en dat gaf me een geruststellend gevoel.”

“Bedankt voor de leerrijke, maar toch confronterende info avond.  Ik herkende mijn dochter in heel veel (om niet te zeggen in alles 😉)  Het heeft mijn vermoedens alleen maar bevestigd.  Maar ik ben er zeker van dat we door al jouw tips toch al een lichtpuntje zullen zien binnenkort.”

“Eindelijk antwoorden krijgen op al die vragen die al jaren door mijn hoofd rond spookten.”

“Wou je even laten weten dat je het “fantastisch” goed hebt gedaan gisteren!!

“Echt waar, het verdient een pluim!  Met de nodige humor en flow…….en o zo herkenbaar.  Op een geven moment dacht ik dat je het over mij had.”

“Wat ik mooi vind is dat je je baseert op ervaringen uit je eigen leven en tips geeft hoe je met je hooggevoeligheid positief kan omgaan. En ook die verbinding die je met eenieder die aanwezig is legt. “

“Tof dat je blijft doorzetten tot zolang er vraag naar blijft, want ik ben zeker dat je veel mensen kan bereiken die het nodig hebben om te horen wat jij wil doorgeven.“

“Ik vond het heel leerrijk, authentiek, goed georganiseerd.  De kaartjes waren een leuke manier om wat interactiviteit te brengen.”

“Ik heb erg genoten van je lezing over sensitiviteit die je woensdag gaf. Enerzijds dankzij de ongedwongen setting waardoor ik me direct op mijn gemak voelde, anderzijds door de toch wel heel herkenbare ervaringen en gevoelens waarover je vertelde.”

“De voordracht verliep op een heel gemoedelijke wijze. Ik vond het interessant in die zin dat ik nu weet dat ik een aantal kenmerken van hypersensitiviteit heb.”

“Het was heel duidelijk in begrijpbare taal met de nodige voorbeelden op een humoristische wijze gebracht.”

“Iedereen voelde zich betrokken doordat je werkte met de kaarten.”

“Ik vond het heel interessant en duidelijk gegeven. Het feit dat je vanuit ervaringen sprak, maakte het heel herkenbaar naar mijn kinderen toe. Het maakt voor mij zaken in hun gedrag duidelijker. “

“Terwijl ik dacht dat enkel mijn dochter HSP heeft, ben ik er nu ook van overtuigd dat mijn zoon evenzeer, of zelfs nog meer, een HSP’er is.”

“Dank je wel voor de leerrijke avond, ik heb zoveel herkend in al die verhalen van jou.

“Nu kan ik een “naam” geven aan al die (trekjes) van mezelf!”

“Voor mij was het ook fijn om weer even te voelen dat ik niet alleen ben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.