Lezing HSP

“Dikwijls was ik ‘jaloers’, als ik las dat sommige mensen ineens tot een bepaald inzicht kwamen, omdat ze hen volledig herkenden in een situatie of door een bepaalde cursus te volgen of… En gisteren was het precies mijn beurt: ik herkende mezelf volledig in alles wat werd naar voren gebracht; het voelde aan als het einde van een lange zoektocht naar wat ik eigenlijk ‘mankeer’. Ik ben wel ergens ‘blij’ dat ik het zelf heb kunnen ontdekken, want ik wil altijd graag mijn ‘problemen’ zelf oplossen… Ik heb mezelf wel altijd goed gekend, maar ik kon het niet ‘benoemen’, en nu heeft ‘het’ een naam.”

“Ik heb er veel in herkend, zowel rond mezelf als rond mijn (bijna) zesjarig zoontje…  Ik ben altijd dankbaar voor zo’n momenten van inspiratie, dat geeft kracht! Ik vond het ook fantastisch dat je zoveel oog had voor details vb. of iedereen comfortabel zat, koud had,… Die attentheid deed deugd!”

“Allereerst zou ik je graag willen bedanken voor de mooie avond gisteren. Ik vond het zéér leerrijk en het heeft mijn ogen geopend naar hooggevoeligheid toe.”

“Via deze weg wil ik je bedanken voor de fantastische avond. Er zijn heel wat puzzelstukken op zijn plaats komen te liggen wat mijn zoontje betreft. Tijdens die avond is het me duidelijk geworden dat het hoogsensitief toch wel overduidelijk is. Dankzij jou kan ik nu een heel duidelijke gebruiksaanwijzing aanreiken aan zijn school en de GON-juf. Zo zal er in de toekomst nog meer rekening kunnen gehouden worden en kan ik als mama dit beter opvangen. Ook als co-teacher zal ik dit met plezier aan de kleuterjuffen briefen zodat ook zij alert zijn en hierbij rekening mee kunnen houden.”

“Alleereerst wil ik je proficiat wensen voor gisteren! Maar ook een hele grote DANK U WEL! Het was voor ons gisteren een bevestiging, een antwoord, …op vele vragen! Voor mijn dochter was het vooral een grote geruststelling!!! Enerzijds omdat ze hoorde en zag dat er nog mensen zijn die dit hebben en wat voor haar een opluchting was, was dat jij vertelde dat jij ook (nog) huilde en dat dat niet verkeerd is! Ze heeft vannacht enorm goed maar vooral heel erg vast geslapen! Met plezier hebben we vandaag het eerste verhaaltje gelezen en de eerste opdrachtjes gedaan! Nog eens super dat jij dit doet!!! Hopelijk word jij door alle leerkrachten gehoord en dat vele kinderen de weg vinden naar jouw boeken”

“Nogmaals bedankt voor je persoonlijke aanpak gisterenavond tijdens de lezing.  Het was echt een zeer duidelijke uiteenzetting over alle facetten die met hoogsensitiviteit te maken hebben, verteld vanuit jouw eigen ervaringen. Chapeau!”

“Het was een zeer inspirerende avond voor mij. Het vertrekken vanuit je eigen beleving maakt het voor iedereen zeer toegankelijk, wat speels en herkenbaar. De essentie kwam aan bod zonder teveel in details te treden, waardoor het ook niet te zwaar was. Dat vind ik wel zeer waardevol. Je bewaart in je lezing daarin een mooi evenwicht.”

“Ik vond het vooral leerrijk om te weten te komen hoe ‘breed’ hypersensitiviteit wel is. Ik dacht steeds vooral aan het ‘extreem emotioneel, gevoelig’ zijn, emoties van andere aanvoelen, te empathisch zijn, tussen de regels lezen, enz… Door de brede waaier aan ‘symptomen’ eens te horen, ben ik tot besef gekomen dat niet alleen ik maar ook één van mijn zonen hypersensitief is, met heel andere symptomen dan ik.  Dus dankjewel voor de boeiende avond.”

“Wat een verrijkende lezing! Het was net of het over mij ging, mijn verhaal, mijn herkenningpunten, …   Na afloop kwam dan ook even mijn “ontlading” en vloeiden er tranen. Niet van verdriet maar van opluchting … het komt op termijn allemaal goed!”

“Hartelijk dank voor de infosessie van maandag. Ik vond het zeer overzichtelijk en herkenbaar! Ik had al een vermoeden dat mijn dochter en ikzelf hooggevoelig waren maar in je verhaal zaten zoveel voorbeelden die precies uit ons leven gegrepen waren, zelfs een beetje lachwekkend soms. Heel boeiend!”

“Wij vonden je lezing over hoog-sensitief zeer boeiend.  Ik ben er zeker van dat mensen die doelbewust komen luisteren veel tips @ tricks hebben meegenomen en miss ook met een geruster hart naar huis zijn gegaan.”

“Ik heb enorm genoten van je info-avond.  Het verliep op een rustige, ontspannen manier.  Dit met de nodige lach…  Als je mensen op zo’n leuke manier kan aanspreken blijft het ook beter bij, is toch de ervaring die ik daar bij heb.”

“Ik wil je heel graag bedanken voor de vele informatie die je gebracht hebt. Heel wat bekende trekjes kwamen me bekend voor; voor mezelf, voor kindjes in mijn opvang, maar ook voor andere ….  Ik heb ook je boek gelezen, sommige verhaaltjes wel meerdere keren 🙂 Ik vond je uitleg zeer nuttig en zal in de toekomst zeker nog van pas komen.”

“Eerst en vooral wil ik je dank u wel zeggen voor de prachtige lezing die je ons gisteren gegeven hebt!  Ik herkende me in veel zaken en dat gaf me een geruststellend gevoel.”

“Bedankt voor de leerrijke, maar toch confronterende info avond.  Ik herkende mijn dochter in heel veel (om niet te zeggen in alles 😉)  Het heeft mijn vermoedens alleen maar bevestigd.  Maar ik ben er zeker van dat we door al jouw tips toch al een lichtpuntje zullen zien binnenkort.”

“Eindelijk antwoorden krijgen op al die vragen die al jaren door mijn hoofd rond spookten.”

“Wou je even laten weten dat je het “fantastisch” goed hebt gedaan gisteren!!

“Echt waar, het verdient een pluim!  Met de nodige humor en flow…….en o zo herkenbaar.  Op een geven moment dacht ik dat je het over mij had.”

“Wat ik mooi vind is dat je je baseert op ervaringen uit je eigen leven en tips geeft hoe je met je hooggevoeligheid positief kan omgaan. En ook die verbinding die je met eenieder die aanwezig is legt. “

“Tof dat je blijft doorzetten tot zolang er vraag naar blijft, want ik ben zeker dat je veel mensen kan bereiken die het nodig hebben om te horen wat jij wil doorgeven.“

“Ik vond het heel leerrijk, authentiek, goed georganiseerd.  De kaartjes waren een leuke manier om wat interactiviteit te brengen.”

“Ik heb erg genoten van je lezing over sensitiviteit die je woensdag gaf. Enerzijds dankzij de ongedwongen setting waardoor ik me direct op mijn gemak voelde, anderzijds door de toch wel heel herkenbare ervaringen en gevoelens waarover je vertelde.”

“De voordracht verliep op een heel gemoedelijke wijze. Ik vond het interessant in die zin dat ik nu weet dat ik een aantal kenmerken van hypersensitiviteit heb.”

“Het was heel duidelijk in begrijpbare taal met de nodige voorbeelden op een humoristische wijze gebracht.”

“Iedereen voelde zich betrokken doordat je werkte met de kaarten.”

“Ik vond het heel interessant en duidelijk gegeven. Het feit dat je vanuit ervaringen sprak, maakte het heel herkenbaar naar mijn kinderen toe. Het maakt voor mij zaken in hun gedrag duidelijker. “

“Terwijl ik dacht dat enkel mijn dochter HSP heeft, ben ik er nu ook van overtuigd dat mijn zoon evenzeer, of zelfs nog meer, een HSP’er is.”

“Dank je wel voor de leerrijke avond, ik heb zoveel herkend in al die verhalen van jou.

“Nu kan ik een “naam” geven aan al die (trekjes) van mezelf!”

“Voor mij was het ook fijn om weer even te voelen dat ik niet alleen ben.”