Van (groot)ouders

Fijne reacties van kinderen, ouders en grootouders:

“Een must read voor ieder kind (samen met ouders/juf) en ideaal om écht connectie te maken met je kind en te weten wat er bij hen leeft. Veel herkenning in de verhalen en de kinderen leren hun gevoeligheden begrijpen en ermee omgaan.”

“Wat een prachtige voorkant van het boek zeg en het voelt nog heerlijk ook die lettertjes.
Ik lees net het eerste verhaal van de glimworm en ben zo ontroerd door de herkenning. Had ik dit maar gelezen en geleerd toen ik nog zo jong was. Ik zou willen dat meer mensen dit lezen en zo doorgeven aan hun kinderen …”

“Je boeken worden thuis enorm gesmaakt! Ondanks het feit dat onze kids niet hoogsensitief zijn (denk ik toch), herkennen ze toch veel van je beschreven gevoelens. Af en toe lees ik er eentje voor en dan voel ik ze helemaal ‘week’ worden. Een momentje waarop we samen eventjes over hun gevoelens kunnen praten. Niet evident in deze druk-druk-druk tijden voor zowel kinderen als ouders.”

“Het is buitengewoon heerlijk om er samen met mijn kinderen op ontdekking in te gaan. Ik lees nu weer heel graag voor met mijn kindjes en krijg de meest boeiende gesprekken nadien met hen. Dit is werkelijk zo helend en brengt ons allen tesamen.”

“Ontzettend bedankt voor de geweldige verhalen. Eindelijk een verhaal waarin mijn dochter zichzelf herkent en wat haar ook aanspreekt!”

“Ik ben boek twee aan het lezen en het is alweer heel inspirerend! Doe zo voort!”

Mijn zoontje zei me gisteren: ‘Mama, ik ga dat boek eens mee naar school nemen, of kunnen we andere kindjes dat boek niet geven? Zo kunnen ze ook sneller in slaap vallen door het verhaal van de tipi-toppie.’  Hij moet nog 5 jaar worden. De boodschap van sommige verhalen komt echt wel binnen.”

“Ze was super blij met haar boek en totaal verwonderd en vereerd dat ‘de schrijfster’ er een boodschap voor haar had ingeschreven.
Het verhaal van de bevers werd dan ook diezelfde avond nog door haar meter voorgelezen aan onze 3 kindjes. En ze starten nu al de hele week hier hun dag met het ‘ik kan het’ bruggetje te nemen. En ze geloven daardoor ook echt meer in zichzelf. Zo mooi om te zien.  Je maakt echt een heel mooi verschil in deze wereld.”

“Het was deze avond meteen een schot in de roos. Nog nooit werd mijn dochtertje zo snel rustig en durfde ze eindelijk – al was het eerst nog wat aarzelend – vertellen wat haar vandaag blij, verdrietig en boos had gemaakt. Mijn hart maakte een sprongetje van blijdschap. Omdat ik rust voelde bij haar en omdat ik zag dat ze zich begrepen voelde. Ze heeft het momenteel heel moeilijk – toetsenweken, dansjes inoefenen voor het schoolfeest, de bijna-vakantie-spanning, … Dus het maakte me bijzonder blij dat ze eindelijk eens een momentje van rust vond.”

“Ik heb net 1 verhaal gelezen uit een boek dat ik in het wonderwijvenhuis zag staan. Het verhaal van “de verbeeldkleren”. Spontaan ontroerd, geraakt en vooral het gevoel van “had ik dit boek maar gehad als kind”. Een dikke dankuwel, ik ga er samen met mijn dochter van genieten!”

“Ik heb al enkele verhalen voorgelezen uit het boek, en bij het eerste verhaal, ging er voor mijn zoontje een wereld open.  Hij voelde zich zo erkend en niet meer alleen en niet meer zo raar.  Met een krop in mijn keel hebben we daarna de doe opdrachten gedaan en nog nooit kon hij zo open praten over zo’n zaken. Voor ons is het boek echt fantastisch!”

“N heeft in haar kamer een elfendeurtje, af en toe brengen de elfjes iets wat ze denken dat ze nodig heeft. Vanmorgen brachten ze het boekje voor gevoelige oortje. Ik las haar in bed het eerste verhaal voor en heb de inkleur tekening ingescand en afgedrukt en ze ging er direct mee aan de slag. Ze wou het perse ophangen op haar maan boven haar bed, zo lijkt het of de glimworm echt licht heeft. Ze gaf hem ook een kroon en twee harten, omdat hij bijzonder is. Mooi vond ik dat ze er ook mama, zichzelf en oma (die gestorven is) op schreef. Dus het is hier alvast warm onthaald.”

Aline fluisterde vanavond in mijn oor: ik heb vandaag mijn verbeeldkleren aangetrokken. .. voor een toets.. het hielp want het gaf me vertrouwen ♡

Beste, mijn zus heeft de boek ” verhalen voor gevoelige oortjes” gekocht op een beurs nadat de kinderen hun vader verloren hebben.  Ze vragen elke dag zelf om uit de boek te lezen en dat heeft hun al goed geholpen.

“Het favoriete boek van onze toch wel kieskeurige dochter met voor haar zéér invoelbare verhalen!”

“Wij zijn fans van je boek! Hier gaan oogjes blinken als we ‘s avonds voorlezen (herkenning!!). ”

“Ik heb zojuist het eerste verhaal van je boek voorgelezen voor mijn 2 kids.  Mijn zoon die 7 en hooggevoelig is werd er helemaal stil van.  Achteraf zei hij uit zichzelf: ‘dat ging precies over mij he mama’.   We hebben het laatste jaar al een weg afgelegd samen en het gaat nu goed met hem.  We kregen via een psychologe dezelfde tips als in het verhaal dus het was zeker fijn voor hem te horen dat hij niet alleen is.  Morgen  lezen we het volgende! Laat maar weten als je 2de boek klaar is.”

“Jouw boek werd hier met veel nieuwsgierigheid in ons gezin onthaald. De verhaaltjes worden door onze gevoelige oortjes geproefd en blijven nadien nazinderen …   Ik volg een opleiding creatief therapeut en in het werken met kinderen is dit tevens een mooi instrument. Ik maakte dan ook mijn enthousiasme over op de medestudenten.  Wat een superboek!!”

“Het heeft ons al goed geholpen. Mooie verhalen die zo herkenbaar zijn met prachtige tekeningen en een handig eigen vragenlijstje. Super gemaakt! ”

“Mijn beide zonen zijn fan van de verhalen en ik vind het beschouwende achteraf heel fijn om te doen met onze jongens. Wij hebben een vast ritueel (ah ja, hoe kan het ook anders) wat betreft voorlezen. Het sluit letterlijk de dag van de kinderen af en jouw boek doet dat op een manier die rustgevend werkt voor onze kinderen. Ze denken dan even na, en vaak gaan ze niet ver in het verleden terug, maar blikken ze terug op de afgelopen dag, waardoor ietwat vervelende momentjes of ook leuke momenten een plekje kunnen krijgen en geen voer tot piekeren meer zijn.
We hadden hier een poosje een heuse ‘Izzy’-pot staan. We staken er dan papiertjes in met daarop geschreven wat we voor een ander gedaan hadden, op voorwaarde dat we er zelf een warm gevoel bij kregen. Dus geen huishoudelijke moetjes, maar dingen voor een ander die door ons hart werden opgedragen. Toen de pot vol zat, hebben we samen iets leuks gedaan!
Toen ik vanmorgen aan de ontbijttafel vertelde dat je volop bezig was aan een tweede boek, juichten ze allebei! Dus dat is het mooiste compliment dat je als schrijfster kan krijgen, denk ik.”

“Je boek heb ik al een keer in mijn praktijk gebruikt en met mijn dochtertje. Het is héél erg bruikbaar. De kinderen genieten van de verhaaltjes en begrijpen het doel. Ook de werkjes achteraf zijn top!”

“Ik heb gisteren de twee kleindochters verrast met het boek en 2 verhaaltjes voorgelezen en ingevuld. Zelden zo enthousiast gezien. Met een beetje tegenwerking het voorlezen van de andere verhaaltjes enkele dagen kunnen uitstellen.”

“Lieve Wendy, Wat een mooi geschenk voor moederdag! Het boek, de kaarten en de vertelplaten. In 1 woord PRACHTIG!!!”

“Vandaag zat het prachtige boek in onze brievenbus. Ons gevoelig meisje koos onmiddellijk haar verhaaltje uit voor deze avond. Mooi, ontroerend, passend …. Dank je wel.”

“Ik heb al voorgelezen uit je leuke boek en mijn dochtertje was er direct grote fan van. Toen ze na het verhaaltje van Guppy  ging slapen, deed ze net als Guppy haar handje op haar buikje en ademde in en uit en lachte met de volgende woorden, “nu ben ik net als Guppy hé mama…”

“Vanavond hebben we het laatste verhaaltje voorgelezen.  Ons Eva, 9 jaar, is erg enthousiast en het leuke is dat onze Tom van 20 jaar al even enthousiast is.  Het is een samen momentje geworden met in het begin wat onwennig gegiechel bij de opdrachten en vandaag een overtuigde uitleg over van alles en nog wat.”

“Waarschijnlijk heeft u het reeds meermaals gehoord, maar de verhaaltjes zijn echt heel toegankelijk en ook heel erg herkenbaar geschreven.  Zonder dat ze bedreigend overkomen en steeds eindigend met een zeer positief gevoel.”

“X is hooggevoelig en had een boekbespreking gemaakt van jullie boek!! Ze had vanalles geknutseld en zo, ze wilde zo de kindjes duidelijk maken wat er met haar “scheelt” (ze wordt gepest en heeft veel problemen in de klas). Ze had het echt super in mekaar gestoken…  Ze kan zich er zo in herkennen, is echt haar lievelingsboek!”

Reactie van mijn zoontje van 5,5 jaar: “Mama, als ze me nog eens zeurpiet noemen, gooi ik dat waarheidje weg. Dat is een slecht waarheidje dat niet bij me hoort. Ik heb heel veel goeie waarheidjes, die stop ik in mijn zwart-bruin-blonde K3schatkist.”

“Ik heb het boek eerst zelf gelezen en vond het SUPER. Als zéér sensitief persoon (en ooit onderwijzeres geweest zijnde) kan ik beamen dat het iets is wat de wereld nu nodig heeft! Dankjewel dus om niet meer te zwijgen! Mijn neefje, voor wie het boek bestemd was, was meteen helemaal mee toen ik hem voorlas.  De tekeningen zijn ronduit prachtig.”

“Ik heb je boek cadeau gedaan aan mijn oudste dochtertje voor haar 8ste verjaardag.  Ze is er helemaal weg van.  Ook ik vind de verhalen deugddoend en heel herkenbaar. Heel erg bedankt!  We hopen alvast op een tweede boek.”

“Mijn zoontje zou elk uur van de dag een kaartje willen trekken.  Het geeft hem houvast door de dag.”

“Twee weken geleden ontving ik jouw prachtige boek uit de handen van mijn lieve collega. De avond zelf al ben ik met het boek zelf reeds aan de slag gegaan met mijn eigen kids en Jef en Lily zijn er helemaal gek van. Ben het boek nu verder aan het uitpluizen, en ga enkele van jouw verhalen ook gebruiken tijdens de Snubbelbubbelse yoga-avonturen.  Sommige verhalen lenen zich immers supergoed om er een yogabelevingsverhaal rond op te bouwen. Zelf hou ik ontzettend van verhalen en heb ik wel al enkele boeken met helende verhalen in mijn boekenkast staan, maar wat dat van jou zo bijzonder maakt is de aantrekkelijkheidsfactor voor kinderen. Dank je wel voor deze verrijking!”

“Mijn dochter bladerde in het boek en begon het eerste verhaal te lezen.  Na 4 zinnen moest ze hardop lachen, altijd een goed teken.  Maar wat me echt ontroerde was dat ze plots zei “mama!”, me aankeek, en heel verbaasd zei “mama, dit verhaaltje gaat over mij”   Ik wil maar zeggen … inderdaad, de verhalen zijn heel herkenbaar voor de lezertjes :)”

“Wij zijn met onze meisjes naar de boekborrel van ‘Verhalen voor gevoelige oortjes’ geweest. Wendy, de auteur, straalt rust en vertrouwen uit.
Kato (4) zeer uitbundig en oprecht, kroop op de schoot van Wendy om geconcentreerd te kleuren aan een tekening (van Katrien, illustrator) uit het boek.
Alessia (5) zeer verlegen en behoedzaam, zat al snel mee aan haar tafel om een kaart te trekken uit het mooiste zakje kaarten. ‘Soms ben je droevig en dat is ok.’ Herkenning bij een kind. En een glimlach.
Twee uiteenlopende karakters die zich herkennen in de verhalen en het concept van Gevoelige Oortjes.”

“Hier thuis maken we er een gewoonte van om dagelijks allemaal 1 kaart te trekken uit het pakje kaarten. Het bezorgt ons als gezin een dagelijks moment van herkenning in de ander. Mooi. En krachtig.”

“Mijn voorleespubliek (bijna 6 en 4 jaar oud) zit elke woensdagnamiddag met gretige oortjes te luisteren naar één van de verhaaltjes. Daarna wordt er gekleurd en geknutseld…. Heel leuk! Dikke proficiat van een bewonderende oma!”

“Ik hoorde mijn kleinzoontje aan zijn mama uitleggen wat ze moet doen als ze verdrietig is.  Zo mooi.”

“Mijn kleinzoon geraakt moeilijk in slaap.  Mijn vrouw las je elfentruc voor en hij is heel rustig en met een grote smile in slaap gevallen.  Nog nooit meegemaakt.  Het is een wonderlijk boek.”

“Ik heb sinds maandag een gelukkigere dochter.  Dankjewel!”

“Ik geniet elke avond samen met de kinderen bij het lezen van een van je verhalen. Echt knap werk! Ik kijk al uit naar een 2de boek?”

“Mijn kleindochter (11) vond het  heel mooi en heeft met de oogjes toe “meegeademd” met Guppy en Eli en  daarna ook de vraagjes beantwoord.  Fijn!  Hartverwarmend! Gaf meteen een intro tot een aangenaam gesprekje tussen oma en kleindochter.”

“Gisteren waarheidskoffer gelezen met margrietje vergeet me nietje. Gelachen en daarna een fijn gesprekje met Guust, kwam ik weer eens wat te weten … Echt mooi!!”

“Lieve Wendy, vanavond aan ons dochtertje, Aline (7 jaar), ‘De Elfentruc’ voorgelezen. Wat voelt het een ongelooflijk voorrecht dat ik jouw verhalen met onze kleine grote meid delen kan. Zooo herkenbaar, zooo toepasselijk, zooo helend… Dankjewel lieve Wendy om jouw verhalen met de rest van de wereld te willen delen! Zovele kinderen, kinderen van nu, kinderen van toen, kinderen die nog komen gaan, zullen troost en verlichting vinden in het lezen van jouw boek. Mijn dochtertje en ik zijn ongetwijfeld één van hen, dankjewel!“

“Het boek en de kaartjes met het ongelooflijk mooie zakje erbij, zijn vandaag al toegekomen. Ik heb er meteen gebruik van kunnen maken daar mijn zoon in tranen wakker geworden was na een nachtmerrie over pesten. Heel mooi, in alle opzichten. Zowel voor mijn eigen gevoelige zoon als de kinderen die ik coach via mijn werk zal dit pakketje ongelooflijk van pas komen.”

“Ongelofelijk hoe goed jij je hebt ingeleefd in de belevingswereld van kinderen. Je gebruikt hun taal, veel humor en ik, als lezer, zie het allemaal voor me.”

“Je hebt het heel vriendelijk en lief geschreven. Voor een kind moeten deze verhalen heel verhelderend zijn.”

“Mijn kleindochter heeft je verhaaltjes mee naar haar juf genomen in de hoop dat ze ze wil voorlezen. Ze zou er veel kindjes mee kunnen helpen in de klas.”

“Mijn jongste zoon is heel erg bezig met de opdrachtjes.  Ik ben veel te weten gekomen over wat er leeft bij hem.”

“Lien vertelt aan zus Hanne en papa over haar waarheidsdoosje.  Ze vertelt wat het is en waarvoor het dient.  En plots zegt ze ‘wacht even, er is iets niet juist’.  En ze opent haar doosje, neemt het briefje met ‘ik kan niet goed rekenen’ en gooit het in de vuilbak.  Dat is niet waar zei ze, dus dat hoort niet in mijn waarheidsdoosje.”

Punten op 10 van Stijn (8 jaar), Kobe (9 jaar):

  • elfentrucje: stijn 9,5, kobe 8: goed verhaal om iets uit te leren, leuk
  • roodborstje: stijn 8, kobe 9: want je leert er echt wel iets heel goed uit!
  • eekhoornraad: stijn 10 (je kan er veel uit leren en het is een heel leuk verhaal, kobe 9: goed dat je er iets uit kan leren
  • verbeeldkleren: stijn 9 (leuk), kobe 7
  • waarheidskoffer: dit verhaal was echt op stijn zijn lijf geschreven. Hij had op dat moment last van pestgedrag en heeft niet direct punten gegeven want wou eerst uittesten of het wel echt werkte. De dag erna gaf hij een 10 want het werkt!!!! Kobe gaf 8
  • herinneringsgangetje: stijn 9, kobe 7. Ook hier heeft stijn bewust ‘afscheid’ kunnen nemen van zijn beste vriend in de kleuterklas, dat had hij tot nu niet gedaan
  • twee bruggetjes: stijn 10 (heel leuk verhaal), kobe 6
  • perfectiemieren: stijn 200%, kobe 6

“Krijg straks mijn kleindochter (8 jaar) hier voor enkele dagen. Ze kent dat eerste boekje bijna uit haar hoofd … en nog steeds moet ik daaruit voorlezen …   Hoog tijd dat ik een ander boekje heb!!!!”