Van (groot)ouders

Een kleine greep uit de fijne reacties van kinderen, ouders en grootouders:

“Een must read voor ieder kind (samen met ouders/juf) en ideaal om écht connectie te maken met je kind en te weten wat er bij hen leeft. Veel herkenning in de verhalen en de kinderen leren hun gevoeligheden begrijpen en ermee omgaan.”

“Je boeken worden thuis enorm gesmaakt! Ondanks het feit dat onze kids niet hoogsensitief zijn, herkennen ze toch veel van je beschreven gevoelens. Af en toe lees ik er eentje voor en dan voel ik ze helemaal ‘week’ worden. Een momentje waarop we samen eventjes over hun gevoelens kunnen praten. Niet evident in deze druk-druk-druk tijden voor zowel kinderen als ouders.”

“Het is buitengewoon heerlijk om er samen met mijn kinderen op ontdekking in te gaan. Ik lees nu weer heel graag voor met mijn kindjes en krijg de meest boeiende gesprekken nadien met hen. Dit is werkelijk zo helend en brengt ons allen tesamen.”

“Ik heb al enkele verhalen voorgelezen uit het boek, en bij het eerste verhaal, ging er voor mijn zoontje een wereld open.  Hij voelde zich zo erkend en niet meer alleen en niet meer zo raar.  Met een krop in mijn keel hebben we daarna de doe opdrachten gedaan en nog nooit kon hij zo open praten over zo’n zaken. Voor ons is het boek echt fantastisch!”

“Ik heb gisteren de twee kleindochters verrast met het boek en 2 verhaaltjes voorgelezen en ingevuld. Zelden zo enthousiast gezien. Met een beetje tegenwerking het voorlezen van de andere verhaaltjes enkele dagen kunnen uitstellen.”

“Vanavond hebben we het laatste verhaaltje voorgelezen.  Ons Eva, 9 jaar, is erg enthousiast en het leuke is dat onze Tom van 20 jaar al even enthousiast is.  Het is een samen momentje geworden met in het begin wat onwennig gegiechel bij de opdrachten en vandaag een overtuigde uitleg over van alles en nog wat.”

“Hier thuis maken we er een gewoonte van om dagelijks allemaal 1 kaart te trekken uit het pakje kaarten. Het bezorgt ons als gezin een dagelijks moment van herkenning in de ander. Mooi. En krachtig.”

“Mijn voorleespubliek (bijna 6 en 4 jaar oud) zit elke woensdagnamiddag met gretige oortjes te luisteren naar één van de verhaaltjes. Daarna wordt er gekleurd en geknutseld…. Heel leuk! Dikke proficiat van een bewonderende oma!”

“Ongelofelijk hoe goed jij je hebt ingeleefd in de belevingswereld van kinderen. Je gebruikt hun taal, veel humor en ik, als lezer, zie het allemaal voor me.”