Van hulpverleners

“Ik kocht jouw boek en ben er al verslingerd aan. Ik werk er heel graag mee met de kinderen. Het is eerlijk, kwetsbaar, fijn, … Geen verhalen waarin kinderen plots hun angst als bij toverslag overwinnen …”

“Ik ben deze morgen beginnen lezen. Er is tot nu toe geenenkel verhaal die me onberoerd laat. Hier ga ik zoveel kinderen kunnen mee helpen in mijn praktijk!  Ik kijk ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan.”

“De laatste maanden moet ik veel minder voorbereiding steken in mijn sessies omdat ik terug kan vallen op een uitgewerkt aanbod van 10 verhalen!!  Je doet het met inhoud en niet via bijna lautere methodiek. Dat is je kracht!

“Ik heb je prachtige boek cadeau gekregen van een HS jongetje dat ik als eindproject voor de opleiding kindercoach begeleid had. Wat een geweldig bruikbaar, leuk, gezellig, tof, inlevend, mooi geïllustreerd, … boek. Direct inzetbaar in de klas en in de praktijk !

“Eén van de leukste en meest bruikbare kinderboeken die ik al gelezen heb! ‘Verhalen voor gevoelige oortjes’ van Wendy Janssens zet kinderen (en fantasierijke volwassenen) in hun kracht met originele beelden en leuke opdrachten. Supertip voor iedereen met gevoelige oortjes!

“Heel goed boek! Ik gebruik hem regelmatig in coaching of therapiesessies”

“Ik heb deze week mijn eerste sessie gegeven aan een medecursist van de creatieve therapie en ik heb jouw krachtkaartjes gebruikt als vertrekpunt. Je hebt iets heel moois in de wereld gezet, het voelt aan als heel erg juist – telkens als ik je boek vastneem, voel ik tintelingen. ”

“Je bent waarschijnlijk al wel enkele keren naar de bibliotheek geweest op zoek naar een boek over slapen gaan, op het potje, nieuwe situaties,…. Boeken genoeg over alle mogelijke thema’s. Hetgeen nog ontbreekt is een boek waarmee je ook echt iets kan, meer dan enkele voorlezen. Goed nieuws, het boek bestaat en het is prachtig!”

“Ik ben meteen met de verhalen aan de slag gegaan in de praktijk. Prachtig gewoon! En ik heb zelf traantjes voelen biggelen … zo helend voor mijn kinderhart.  Dank je! Ik kijk al uit naar je volgend boek.”

“Jouw boek gaat mee in ieder workshop en het is wonderlijk!”

“Ik ben volop aan het voorlezen uit jullie boek. Wat een geweldig boek. Ik vind het een prachtige aanvulling binnen mijn coach praktijk en voor mijn eigen gevoelige kinderen. Ik hoop dat jullie ook een deel 2 uitbrengen. We kunnen niet wachten.”

“Ik heb een kei leuke coaching gehad over faalangst.  Ik heb hierbij je verhaal gebruikt over de twee bruggetjes.  Bedankt om deze hele mooie verhalen te schrijven.  Het kind in kwestie voelde zich beter na de coaching en heeft enorm veel aan het verhaal gehad.  Je doet dat super!  Kijk uit naar je volgende boek!”

“Ik ben net gestart als Kinder- en Gezinscoach te Aarschot. Als leerkracht heb ik reeds enkele verhalen gelezen in de klas. Ze zijn erg mooi geschreven en herkenbaar. Ze spreken de kinderen aan. Ik ga dan ook zeker het boek gebruiken in de praktijk. Bedankt en nog veel succes!”

“Elk verhaal van het eerste boek is relevant voor ons. Want na een trauma of een plots overlijden, komen kinderen die het met die thema’s al in de knoei zaten, er helemaal mee vast te zitten.  En dus zoeken wij voortdurend methodieken om er rond te kunnen werken. De verhalen en de kaarten zijn daar echt ideaal voor. Ik zie zelfs al poppen van elk figuurtje, om de sessies verder mee aan de slag te gaan.”

“Binnenkort start ik naast de logopediepraktijk, een praktijk voor het begeleiden van hoogsensitieve kinderen. Ik vind het boek zo mooi, lief en herkenbaar geschreven dat ik het in de praktijk zeker zal gebruiken en ook zal aanraden aan de ouders! Bedankt en proficiat om zo’n mooi werk te brengen.”

“Het blijft wat vreemd om een berichtje te sturen naar iemand die je nog nooit hebt ontmoet maar vandaag doe ik het toch even. Laat me beginnen met te zeggen dat ik jullie boek fantastisch vind, zowel voor mijn eigen kindjes als voor de kindjes in mijn kinderyogales. Maar vandaag kreeg ik dankzij jullie boek een fantastisch cadeau. In de kinderyogales werkten we vandaag rond de waarheidskoffer. De kinderen maakten hun eigen waarheidskoffer en die werden gevuld met allerlei kaartjes met waarheidjes die de kinderen voor elkaar hadden gemaakt. Ikzelf hielp met knippen, schrijven,… Tot er 1 van mijn schatten vroeg of ze ook iets in mijn koffer mocht steken. Binnen de kortste keren kreeg ik van de kindjes ook allerlei waarheidjes. Wisten zij veel dat mijn koffertje de laatste maanden heel erg leeg was geraakt. Ik stond perplex maar mijn hart en koffer is weer helemaal vol! Dikke merci dus van een dankbare kinderyogajuf.”

Sensitief vzw, An Michiels: “Je boek zal zeker goed van pas komen tijdens de paaskampen voor gevoelige kinderen. Dankjewel!”

“De situaties zijn heel herkenbaar voor gevoelige kinderen. Bovendien zijn het geen wazige, maar hele concrete situaties, die ook in het echte leven vaak voorkomen.”

“Je brengt het heel luchtig, dat geeft kinderen letterlijk lucht!!!!.”

“De vragen die je na zo’n verhaal aan ze stelt komen niet uit de lucht vallen, je verhaal is een leiddraad. Daardoor voor hen gemakkelijker te beantwoorden.”

“Groei verder in je opdracht om kinderen en mensen te bereiken die hulp nodig hebben. Via deze verhaaltjes wordt het op een mooie en verstaanbare taal overgebracht. Heel belangrijk voor kinderen van deze tijd.  Doe zo verder, ze hebben je nodig.”