Van leerkrachten

“Ik gebruik jullie verhalen tijdens kindercoaching, yoga, voor mijn kinderen thuis en op school (buitengewoon lager onderwijs). Kinderen reageren er zo goed op. Prachtige reacties en ze kunnen het zo mooi verwoorden.”

“Ik blijf nog vaak een warm gevoel krijgen van jouw boeken. Als ik de juf van mijn kinderen hoor zeggen (en vermeld zie staan op het rapport), het bevertje heeft goed geholpen!!!
Als ik mijn eigen leerlingen hoor zeggen: ik kan het of zit dit in mijn waarheidskoffertje?
Zo mooi om te zien wat jouw verhalen doen met onze kinderen!”

“Vorig schooljaar een heel jaar gewerkt rond de verhalen van gevoelige oortjes in de kinderyogalesssen. T was schitterend! Bedankt voor het geweldige materiaal om mee aan het werk te gaan!”

“Ik gebruik reeds deze boeken en ja met veel enthousiasme en feedback. Er werden heuse lesvoorbereidingen aan gebreid maar met veel enthousiasme!!! De twee boeken zijn zijn voor mij schatten die ik niet loslaat.”

“Mijn leerlingen kennen deel 1 en zijn steeds blij wanneer we rond een verhaaltje hieruit werken. Ze vragen geregeld wanneer we dit nog eens doen en passen de trucjes die ze hieruit halen toe in het dagelijks leven.”

“Ik heb maandag een leuke les gegeven m.b.v. jouw verhaal van de waarheidskoffer! Mijn collega’s vh vierde hebben ze nadien ook gegeven aan hun klasje! 😁 Na de vakantie ga ik met een ander verhaal iets uitwerken rond scheiding of faalangst.  Heb al liggen stoefen bij mijn collega’s 😉 ”

“Ik heb in de klas tijdens de toetsenperiode het verhaaltje van de bevers voorgelezen! De kinderen van het eerste zeiden vaak “juf, ik kan het niet.” Nu verwijs ik gewoon naar de bevers en hun gezichtjes klaren op! Natuurlijk! Even daarna: “Juf, ik kan het nu wel alleen hoor”. Geweldig toch? Nu ligt het boekje in het tweede! De collega’s zeiden: zo geef je kinderen een taal om moeilijke dingen bespreekbaar te maken!”

“We hebben vandaag in de klas genoten van het kregelige egeltje. Straf hoe kinderen direct dingen ontdekken en zichzelf met hem vereenzelvigen!”

“De kinderen zijn dol op je verhalen! Een echt toppertje dat boek van jou!”

“Ik heb vandaag een toets gedaan van begrijpend lezen. Op het einde mogen ze altijd schrijven wat ze van de toets vonden. Ik vind dat je dit mag weten. Bij 1 kind stond er: ” ik vond het een moeilijke toets, maar ik heb het bruggetje gebruikt en ineens was het gemakkelijk. Bedankt juf om het verhaal van het bruggetje voor te lezen.”

“De elfentruc hebben verschillende kinderen al eens toegepast als ze boos waren of als hun mama/papa boos waren op hen om rustig te blijven. Ik vraag regelmatig welke tip uit de verhalen ze al toegepast hebben. 1 kind zei zelf dat ze de elfentruc aan de papa geleerd heeft en dat hij die moet gebruiken als hij weer boos wordt op de mama. Het zit echt in de leefwereld van de kinderen.”

“Het was een verademing… Ik ga het zeker in mijn klas gebruiken… ”

“Ik heb je verhaaltjes voorgelezen in mijn klas.  Ze waren er helemaal weg van.  Achteraf kon ik een kind helpen met zijn boosheid door te verwijzen naar Guppy.  Het werkte meteen.”

 “Zo mooi. Ik heb er weer tranen in mijn ogen van en kippevel.”

“Ben deze namiddag al beginnen lezen…. Zalig hoe jij al die gevoelens mooi in woorden kan gieten.”

“Een prachtig verhaal, heb zelfs een traantje weggepinkt. Herkenbaar ;-)”

“Tijdens het voorlezen verschijnt er vaak een glimlach op mijn gezicht, bemerk ik.”

“Je verhaal verwoord precies de tips die therapeuten in geval van faalangst geven, maar dan op een grappige manier.”

“Er zit een duidelijke strekking in je verhalen. Toch is het niet vergezocht en je werkt er op een hele natuurlijke manier naartoe.”

“Zelfs als volwassen vrouw zie ik alles helemaal voor me en voel ik mee met de personages omdat ik zelf zo’n kind was (ben).”

“Ik heb heel erg geweend na het voorlezen van het leukeherinneringsgangetje.  Het luchtte op.”

“Je gebruikt veel humor en je schrijft over deze tijd.”

“Het leest prettig, ik hoef nooit terug te lezen omdat dingen niet duidelijk zijn. Zo’n verhaal is prachtig om af en toe in de klas voor te lezen.”

“Je verhalen geven rust en houvast aan kinderen die af en toe het overzicht kwijt zijn.”

“Prachtige beeldspraak.”

“Ik heb de kaartjes altijd bij in mijn handtas.  Ik trek er eentje als ik ergens moet wachten of zomaar.  Ze toveren altijd een smile op mijn gezicht.”

“Wat een boek…. Ik ben mezelf tegen gekomen !!!! Super gedaan en het ganse concept verdient een DIKKE pluim SUPER”

“Ik kocht het boek om er met kinderen mee te gaan werken maar heb er al heel veel aan gehad voor mezelf en heb al veel reclame gemaakt 😉 Op lastige momenten komen vanzelf stukken uit je verhalen en dat helpt echt. Mijn familie die iets zegt dat me raakt en naar beneden haalt… past dit in mijn waarheidskoffertje? Nee dus weg ermee en gewoon verder. Twijfel of ik dingen wel goed genoeg doe… Komaan perfectiemieren, ingerukt mars dat ik verder kan. Zo fijn!”

“Omdat ik tijdens het lezen steeds jouw gezicht voor me zie, wil dat zeggen dat de tekst echt helemaal van jou is, jij bent de tekst als het ware zelf.”

“Ik zie dit boek als therapie voor gevoelige kinderen maar dan zonder dat ze dat in de gaten hebben want daarvoor is het te leuk.”