Van leerkrachten

“Ik blijf nog vaak een warm gevoel krijgen van jouw boeken.
Als ik mijn eigen leerlingen hoor zeggen: ik kan het of zit dit in mijn waarheidskoffertje? Zo mooi om te zien wat jouw verhalen doen met onze kinderen!”

“Ik gebruik reeds deze boeken en ja met veel enthousiasme en feedback. Er werden heuse lesvoorbereidingen aan gebreid maar met veel enthousiasme!!! De twee boeken zijn voor mij schatten die ik niet loslaat.”

“Mijn leerlingen kennen deel 1 en zijn steeds blij wanneer we rond een verhaaltje hieruit werken. Ze vragen geregeld wanneer we dit nog eens doen en passen de trucjes die ze hieruit halen toe in het dagelijks leven.”

“Ik heb in de klas tijdens de toetsenperiode het verhaaltje van de bevers voorgelezen! De kinderen van het eerste zeiden vaak “juf, ik kan het niet.” Nu verwijs ik gewoon naar de bevers en hun gezichtjes klaren op! Natuurlijk! Even daarna: “Juf, ik kan het nu wel alleen hoor”. Geweldig toch?
De collega’s zeiden: zo geef je kinderen een taal om moeilijke dingen bespreekbaar te maken!”

“We hebben vandaag in de klas genoten van het kregelige egeltje. Straf hoe kinderen direct dingen ontdekken en zichzelf met hem vereenzelvigen!”

“De kinderen zijn dol op je verhalen! Een echt toppertje dat boek van jou!”

“Ik heb vandaag een toets gedaan van begrijpend lezen. Op het einde mogen ze altijd schrijven wat ze van de toets vonden. Ik vind dat je dit mag weten. Bij 1 kind stond er: ” ik vond het een moeilijke toets, maar ik heb het bruggetje gebruikt en ineens was het gemakkelijk. Bedankt juf om het verhaal van het bruggetje voor te lezen.”

“Het was een verademing… Ik ga het zeker in mijn klas gebruiken… ”

“Ik heb je verhaaltjes voorgelezen in mijn klas.  Ze waren er helemaal weg van.  Achteraf kon ik een kind helpen met zijn boosheid door te verwijzen naar Guppy.  Het werkte meteen.”

“Het leest prettig, ik hoef nooit terug te lezen omdat dingen niet duidelijk zijn. Zo’n verhaal is prachtig om af en toe in de klas voor te lezen.”

“Je verhalen geven rust en houvast aan kinderen die af en toe het overzicht kwijt zijn.”