Schrijfcoaching

Eerlijk is eerlijk, ik heb geen enkele schrijfopleiding of wat dan ook. Voor deel 2 zocht ik dus wat ‘professionele begeleiding’ in de vorm van een schrijfcoach.
Gisteren skypte ik met Aag Vernelen, die in Spanje woont. Ze spitte een verhaal van deel 2 helemaal uit voor mij. Ik leerde over scènes, verhaallijnen, vertelperspectieven, het gebruik van verbindingswoorden enz. Boeiend en to the point: wat niet bijdraagt aan het verhaal moet er uit.
En dus zal ik elk verhaal met een nieuwe blik moeten bekijken, strakker schrijven, beslissen welke personages verdwijnen (au mijn hart), …
Ik onthoud van het gesprek toch ook dat er heel veel potentieel in zit en dat er nood is aan dit soort fantasierijke verhalen :)

Dat vindt ook Garsett Larosse, organisator van het Body & Soul festival.  Deze lovende woorden mocht ik vorige week ontvangen over deel 1:

“Eén van de leukste en meest bruikbare kinderboeken die ik al gelezen heb! ‘Verhalen voor gevoelige oortjes’ van Wendy Janssens zet kinderen (en fantasierijke volwassenen) in hun kracht met originele beelden en leuke opdrachten. Supertip voor iedereen met gevoelige oortjes! 2764

Het gaat na meer dan een jaar nog altijd goed met de verkoop van het boek en daar ben ik ongelofelijk blij en dankbaar voor.   Nog 7 dozen met daarin 22 boeken staan er in ‘het magazijn’ bij mijn ouders.
En dus komt stilaan de vraag ‘Ga je voor een derde druk?’ Het houdt me bezig. Neem ik het risico om nog eens 1000 boeken te laten drukken, wetende dat ik in september misschien zelf een eerste druk van deel 2 zal financieren. Iemand een glazen bol? 1f609

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.