Team

Een boek maken en uitgeven in eigen beheer doe je niet alleen.  Maak kennis met mijn topteam!

Wendy (auteur/uitgever)

“Geboren in de koude winter van ’76, maar toch een zonnig karakter”, dat was een mooie samenvatting van mijn baby- en kindertijd.  Creatief ook.  Altijd graag bezig met tekenen (in menig poëzieboek), gedichtjes schrijven en het verzorgen van mijn dieren.  De radio was mijn beste vriend.  Lange tijd kon ik niet slapen zonder.  Ik danste graag en zong mijn eigen versies van liedjes met als absolute topfavoriet Una paloma blanca.  Dat bracht ik het liefste onder de kap van de open haard, waar ik toen nog net onder paste. 😉
Rond mijn zesde startte mijn carrière als majorette (klassieker in die tijd) en leerde ik trompet spelen, iets minder evident voor een kind uit het eerste studiejaar.  Ik had een hekel aan de muziekschool, lees: stilzitten en zwijgen  en kon gelukkig halfweg de les ontsnappen om naar de majoretten te gaan. Het spelen op zich deed ik liever.
Ik bleef beiden vele jaren doen bij de fanfare van Langdorp. Ze organiseerden regelmatig bonte avonden waar ik telkens heel erg naar uitkeek.  Op een podium staan, sketchkes doen, ik deed het graag, ondanks de zenuwen.
Na mijn studies in het Damiaaninstituut, wist ik totaal niet wat ik wilde doen en ik was er vast van overtuigd dat universiteit te hoog gegrepen was.  Ik koos voor handelsregentaat in de Ham in Mechelen, mede door een leerkracht die haar ‘waar’ heel goed verkocht op de infobeurs.  Eigenlijk was ik onderweg naar de infostand van communicatiewetenschappen   Raar hoe dingen kunnen lopen.
Als je me toen zou gevraagd hebben of ik creatief was, zou ik volmondig ‘neen’ gezegd hebben.  Het waren lange dagen en de meeste tijd bracht ik door op school of achter mijn pc.  Weer stilzitten en zwijgen …
Ik studeerde af in ’97 en kon bijna meteen aan de slag bij cvo Hageland, als ict-leerkracht.  Ik ben daar tot op de dag van vandaag nog actief. De pc neemt dus nog steeds een heel deel van mijn tijd in, zittend. Maar hé, aan het zwijgen heb ik dan toch al gewerkt!
In 2005 kroop ik achter de micro in een karaokebar en zong een liedje van Abba. De toenmalige vriendenkring besloot een groepje op te richten en bombardeerde me tot leadzangeres. Charlies angels was geboren.  Later zong ik bij orkest Locomotion om in 2009 een eigen coverband te starten met twee fantastische mannen. 3 of us bestaat nog altijd en ik kan er heel veel in kwijt.
Een constante in mijn leven was dat ik me ‘anders’ voelde. Rond mijn dertigste begon het langs alle kanten te wringen. Ik had alles om gelukkig te zijn maar voelde me zo niet. De term hooggevoeligheid kwam ter sprake door een ontmoeting en de puzzelstukken vielen op hun plaats.  Ik las er alles over en besloot er ‘ooit’ wat mee te doen.
In 2012 startte ik een (kinder)coachopleiding bij Lazuli.  Ik had al heel wat cursussen ‘persoonlijke ontwikkeling’ achter de rug, altijd zoekend, maar wilde nu meer.  Misschien kon ik anderen wel helpen in hun zoektocht.  Daar gaf ik mezelf een schop onder mijn kont: een eerste lezing rond hooggevoeligheid organiseren, 7 jaar na mijn voornemen ‘iets’ te doen.  Ik prikte een datum en zocht een niet-schoolse manier om mijn verhaal te brengen.  Er bleek heel veel nood te zijn en ik kreeg massaal reacties van herkenning.  Ik was niet langer alleen ‘anders’.  En dat allemaal omdat ik besloot om niet meer te zwijgen…
Een volgende uitdaging kwam op het einde van het tweede opleidingsjaar, deze keer van de lesgeefster: schrijf een metafoor.  Hoewel ik een vage herinnering had aan mijn schrijflust als kind, werd het nu compleet blanco in mijn hoofd.  Ict-cursussen rolden vlotjes uit mijn vingers, een verhaal van 2 pagina’s bleef steken in mijn hoofd.  Maar op een nacht wilde het dan toch verteld worden en ging het licht meerdere keren aan en uit om te schrijven.  Er ging een nieuw vaatje open.  Wat later kwam er inspiratie voor een tweede verhaal, een derde en kreeg ik er meer en meer plezier in.  Stilzittend en zwijgend in mijn eigen wereldje. Ik schreef over thema’s waar ik zelf als kind mee worstelde (hoewel ik dat tijdens het schrijven niet altijd besefte).  En toen deed ik een stoere uitspraak: ‘Als ik tien verhalen geschreven heb, geef ik ze uit!’  Wat later had ik er tien.
Ik had ze kunnen laten liggen, in een schuif van mijn bureau, maar koos ervoor om ze te delen en me niet langer af te vragen of ze wel ‘goed genoeg’ zijn.  Eigenlijk doet dat er niet toe.  Ze zijn geschreven vanuit mijn hart en bedoeld voor elk zieltje, jong en minder jong, dat ik ermee mag aanraken.  Omdat ik niet meer wil stilzitten en zwijgen, maar uitdragen wat ik graag wil doen: entertainen, mensen verbinden en raken op zoveel mogelijk manieren.  En anderen aanzetten om hetzelfde te doen.

Katrien (illustrator)

Ze behaalde haar masterdiploma vrije en toegepaste grafiek.   Illustreren maakt haar blij en houdt het kind in haar wakker.  Een kloddertje hier, een streepje daar, scheuren en plakken … heerlijk toch!
Wendy en Katrien leerden mekaar kennen tijdens een opleiding reiki. “Verhalen voor gevoelige oortjes” bracht hen weer samen.  Doordrongen van Wendy’s verhalen, vertaalt Katrien de woorden naar beelden.
Ze vindt het heerlijk om de personages een gezicht te geven en tot leven te wekken.  De chemie zit juist, woord en beeld zit op dezelfde golflengte.
Benieuwd naar meer?  Facebookpagina: Trienie illustreert en dingest


Beatrijs Peeters (eindredactie)

Ik leer Beatrijs kennen tijdens de yoga. Ze schrijft proza, poëzie en non-fictie. Haar boek Vals nest verscheen in augustus 2016 bij uitgeverij de Eenhoorn.
Beatrijs werkt voor verschillende uitgeverijen als redacteur, vertaler en ghostwriter. Ze is sinds 1996 schrijfdocent voor onder meer Stichting Lodewijk De Raedt en Creatief Schrijven. Ze geeft Literaire Creatie in het Stedelijk conservatorium voor muziek, woord & dans van Hasselt en academie De Vonk in Oud-Heverlee.
Beatrijs geeft ook privéschrijftraining en begeleidt auteurs in de zoektocht naar een sterke verhaalstructuur en een eigen schrijfstijl. Ze werkt voor Trefwoord, een van de weinige manuscriptbeoordelingsbureaus in Vlaanderen.
Haar tweede grote passie, naast schrijven met de pen, is schrijven met licht.
Benieuwd naar meer? www.beatrijspeeters.be

Nadia (lay-out)

Ze studeerde af als bachelor handel-burotica en ging aan de slag als leerkracht informatica.
Na enkele jaren specialiseert ze zich in grafische pakketten en leert ze meer over grafische vormgeving.  Wendy en Nadia leerden elkaar kennen als klasgenoten, worden collega’s en vriendinnen voor het leven.
Met ruim 15 jaar ervaring in onderwijs en informatica deelt ze met Wendy haar passie om kennis te delen met anderen.  Kennis delen via een boek is een ultiem voorbeeld hiervan.
Ze gelooft dat de mooie verhalen van Wendy en prachtige illustraties van Katrien hand in hand gaan met doordachte vormgeving en typografie.
Ondertussen specialiseert ze zich in mediawijs opvoeden en cyberpesten.
Benieuwd naar meer? Facebookpagina: Smartinmedia

Damien (muziek)

“Ik leerde Wendy kennen terwijl ze haar 2de boek aan het schrijven was. Ze vertelde mij over de thema’s van de nieuwe verhalen en ik hoorde daar meteen al wat melodietjes bij.
Toen ik de kans kreeg om haar nieuwe teksten te lezen, hoorde ik al snel zingende elfjes en brommende trolletjes in mijn hoofd. Een traag, walsende gitaar bij een bloeiende lelie, een zotte saxofoon voor Dolly en al haar poten en ik zag Izzy dansen op de tonen van een banjo.
De ene tekst en melodie volgde de andere op en ik kon snel 5 verhalen van het eerste en vijf verhalen van het tweede boek in liedjes omtoveren en voorstellen aan Wendy.
Toen ze de liedjes kwam inzingen, waren ze aangekleed. Naast de stem van Wendy gaan jullie ook die van mijn vrouw Catherine en van mijn dochters Natacha en Charlise horen in de liedjes, en wie goed luistert hoort mijn zware stem ergens ook verschuild op de achtergrond van een indiaanse tipi 🙂 Je leest het, we zijn nogal een muzikale familie.
Ik hoop dat jullie de muziek evenzeer appreciëren als de verhalen. Ik heb er alvast enorm veel plezier aan gehad om ze te mogen schrijven. Nu zijn ze van jullie, wij kunnen ze niet meer veranderen. Dat ze nog lang door jullie muziekinstallaties mogen klinken.
Wil je een eigen liedje laten componeren? Kijk op www.wemakeyoursong.com


Nancy (meditatie en voorwoord 1)

Nancy volgde diverse opleidingen en is nu actief als ouder-kindcoach. Ze begeleidt ouders en kinderen, geef lezingen en organiseert ook kampjes voor gevoelige kinderen.
Benieuwd naar meer? www.fonkelster.be

Katleen (voorwoord 2)

Dankzij de Social Media kwam Katleen in contact met Wendy.
‘Verhalen voor Gevoelige Oortjes’ omschrijft Katleen als pareltjes voor de ziel. Wendy schrijft vanuit het hart en dat straalt ieder verhaal op haar eigen unieke manier zo mooi uit.
Tijdens haar studies Bachelor ‘Kleuteronderwijs’ kwam yoga op haar pad.
Mede dankzij het beoefenen van yoga wist zij haar studies in combinatie met haar gezin succesvol af te ronden. Daarnaast voelde Katleen dat yoga haar leven op tal van andere vlakken verrijkte. Toen zij ontdekte dat yoga ook op kindermaat gedoceerd werd, heeft ze zich ten volle op in deze materie verdiept.
Benieuwd naar meer? www.vlinderboom.be

Patrick Brems (spelling)

Joeri Peeters (foto boek 1, tot derde druk) –  www.joeripeeters.com

Sabine Cuyvers (foto boek 2, vierde druk deel 1)