Team

Een boek maken en uitgeven in eigen beheer doe je niet alleen.  Maak kennis met mij en mijn topteam!

Wendy (auteur/uitgever)

“Geboren in de koude winter van ’76, maar toch een zonnig karakter”, dat was een mooie samenvatting van mijn baby- en kindertijd.  Creatief ook.  Altijd graag bezig met tekenen (in menig poëzieboek), gedichtjes schrijven en het verzorgen van mijn dieren.  De radio was mijn beste vriend.  Lange tijd kon ik niet slapen zonder.  Ik danste graag en zong mijn eigen versies van liedjes met als absolute topfavoriet Una paloma blanca.  Dat bracht ik het liefste onder de kap van de open haard, waar ik toen nog net onder paste. 😉
Rond mijn zesde startte mijn carrière als majorette (klassieker in die tijd) en leerde ik trompet spelen, iets minder evident voor een kind uit het eerste studiejaar.  Ik had een hekel aan de muziekschool, lees: stilzitten en zwijgen en kon gelukkig halfweg de les ontsnappen om naar de majoretten te gaan. Het spelen op zich deed ik liever.
Ik bleef beiden vele jaren doen bij de fanfare van Langdorp. Ze organiseerden regelmatig bonte avonden waar ik telkens heel erg naar uitkeek.  Op een podium staan, sketchkes doen, ik deed het graag, ondanks de zenuwen.
Na mijn studies in het Damiaaninstituut, wist ik totaal niet wat ik wilde doen en ik was er vast van overtuigd dat universiteit te hoog gegrepen was.  Ik koos voor handelsregentaat in de Ham in Mechelen, mede door een leerkracht die haar ‘waar’ heel goed verkocht op de infobeurs.  Eigenlijk was ik onderweg naar de infostand van communicatiewetenschappen   Raar hoe dingen kunnen lopen.
Als je me toen zou gevraagd hebben of ik creatief was, zou ik volmondig ‘neen’ gezegd hebben.  Het waren lange dagen en de meeste tijd bracht ik door op school of achter mijn pc.  Weer stilzitten en zwijgen …
Ik studeerde af in ’97 en kon bijna meteen aan de slag bij cvo Hageland (nu cvo Qrios), als ict-leerkracht in Aarschot,. Ik bleef dit doen tot september 2021. Daarna switchte ik binnen ‘de firma’ naar administratief medewerker in Kessel-Lo. De pc neemt dus nog steeds een heel deel van mijn tijd in, zittend. Maar hé, aan het zwijgen heb ik dan toch al gewerkt!
In 2005 kroop ik achter de micro in een karaokebar en zong een liedje van Abba. De toenmalige vriendenkring besloot een groepje op te richten en bombardeerde me tot leadzangeres. Charlies angels was geboren.  Later zong ik bij orkest Locomotion om in 2009 een eigen coverband te starten met twee fantastische mannen. 3 of us bestaat nog altijd en ik kan er heel veel in kwijt.
Een constante in mijn leven was dat ik me ‘anders’ voelde. Rond mijn dertigste begon het langs alle kanten te wringen. Ik had alles om gelukkig te zijn maar voelde me zo niet. De term hooggevoeligheid kwam ter sprake door een ontmoeting en de puzzelstukken vielen op hun plaats.  Ik las er alles over en besloot er ‘ooit’ wat mee te doen.
In 2012 startte ik een (kinder)coachopleiding bij Lazuli.  Ik had al heel wat cursussen ‘persoonlijke ontwikkeling’ achter de rug, altijd zoekend, maar wilde nu meer.  Misschien kon ik anderen wel helpen in hun zoektocht.  Daar gaf ik mezelf een schop onder mijn kont: een eerste lezing rond hooggevoeligheid organiseren, 7 jaar na mijn voornemen ‘iets’ te doen.  Ik prikte een datum en zocht een niet-schoolse manier om mijn verhaal te brengen.  Er bleek heel veel nood te zijn en ik kreeg massaal reacties van herkenning.  Ik was niet langer alleen ‘anders’.  En dat allemaal omdat ik besloot om niet meer te zwijgen…
Een volgende uitdaging kwam op het einde van het tweede opleidingsjaar, deze keer van de lesgeefster: schrijf een metafoor.  Hoewel ik een vage herinnering had aan mijn schrijflust als kind, werd het nu compleet blanco in mijn hoofd.  Ict-cursussen rolden vlotjes uit mijn vingers, een verhaal van 2 pagina’s bleef steken in mijn hoofd.  Maar op een nacht wilde het dan toch verteld worden en ging het licht meerdere keren aan en uit om te schrijven.  Er ging een nieuw vaatje open.  Wat later kwam er inspiratie voor een tweede verhaal, een derde en kreeg ik er meer en meer plezier in.  Stilzittend en zwijgend in mijn eigen wereldje. Ik schreef over thema’s waar ik zelf als kind mee worstelde (hoewel ik dat tijdens het schrijven niet altijd besefte).  En toen deed ik een stoere uitspraak: ‘Als ik tien verhalen geschreven heb, geef ik ze uit!’  Wat later had ik er tien.
Ik had ze kunnen laten liggen, in een schuif van mijn bureau, maar koos ervoor om ze te delen en me niet langer af te vragen of ze wel ‘goed genoeg’ zijn.  Eigenlijk doet dat er niet toe.  Ze zijn geschreven vanuit mijn hart en bedoeld voor elk zieltje, jong en minder jong, dat ik ermee mag aanraken.  Omdat ik niet meer wil stilzitten en zwijgen, maar uitdragen wat ik graag wil doen: entertainen, mensen verbinden en raken op zoveel mogelijk manieren.  En anderen aanzetten om hetzelfde te doen.

Katrien (illustrator)

Katrien en ik leerden mekaar kennen tijdens een opleiding reiki. “Verhalen voor gevoelige oortjes” bracht ons weer samen via een chatbericht op Facebook.  Doordrongen van Wendy’s verhalen, vertaalt Katrien de woorden naar beelden. Ze is mijn rechterhand en we hebben bijna dagelijks contact.
In haar drang om steeds beter te worden, volgde Katrien diverse cursussen voor illustratoren. Ze tekent nu voor verschillende uitgeverijen waaronder Clavis, haar droom. In het najaar van 2021 komt haar eerste boek uit.
Benieuwd naar meer? Katrien benaets – Home


Beatrijs Peeters (eindredactie)

Ik leer Beatrijs kennen tijdens de yoga, een geschenk. Ze schrijft proza, poëzie en non-fictie. Haar boek Vals nest verscheen in augustus 2016 bij uitgeverij de Eenhoorn. Vorig jaar schreef ze het beklijvende boek Puin.
Beatrijs werkt voor verschillende uitgeverijen als redacteur, vertaler en ghostwriter. Ze is sinds 1996 schrijfdocent voor onder meer Stichting Lodewijk De Raedt en Creatief Schrijven. Ze geeft de opleiding Schrijven in het Stedelijk conservatorium voor muziek, woord & dans van Hasselt en academie De Vonk in Oud-Heverlee en Haasrode. Beatrijs geeft ook privéschrijftraining en begeleidt auteurs in de zoektocht naar een sterke verhaalstructuur en een eigen schrijfstijl. Ze werkt voor Trefwoord een van de weinige manuscriptbeoordelingsbureaus in Vlaanderen. Ze is de enige die mag krabbelen in mijn teksten. 🙂
Haar tweede grote passie, naast schrijven met de pen, is schrijven met licht.
Benieuwd naar meer? beatrijspeeters.be

Nadia (lay-out)

We leren elkaar kennen als klasgenoten, worden collega’s en vriendinnen voor het leven.
Met ruim 20 jaar ervaring in onderwijs en informatica deelt ze met Wendy haar passie om kennis te delen met anderen.  Ze leerde me de geheimen van Indesign kennen en ik kan altijd bij haar terecht voor lay-outissues.

Damien (muziek)

Damien en zijn vrouw leer ik kennen tijdens een opleiding. Nancy stelt ons aan elkaar voor. Ze kenden de verhalen al en weten nu dus ook wie ze schreef. 🙂 Als Damien vertelt dat hij muziek componeert, zie ik meteen de mogelijkheden. We starten met vijf liedjes bij deel 1 en 2 die ik inzing, samen met zijn dochters en vrouw. Later volgen ook vijf liedjes bij deel 3 waarbij de dochters de zang overnemen.
Wil je een eigen liedje laten componeren? Music & Recording | We Make Your Song | Flanders

Igor (drukwerkmakelaar)

Igor leerde ik kennen op de enige BNI-meeting waar ik naartoe ging. Zijn job? De beste drukprijs zoeken voor je project in binnen- en buitenland. Ondertussen werken we al vele jaren samen. 
Benieuwd naar meer? European Print Group


Nancy (meditatie en voorwoord 1)

Nancy leerde ik kennen tijdens de coachopleiding waar alles begon voor mij. We werden hartsvriendinnen, een echt ‘mateke’.
Ze is al jaren actief als ouder-kindcoach en begeleidt ouders en kinderen in haar gezellige fonkelhuisje in Adinkerke. Daar organiseert ze ook kampjes en groeidagen voor gevoelige kinderen en jongeren. Je kan ook online sessies boeken.
Onlangs stuurde ze ‘pakketje vol liefde’ de wereld in met zes genietmomentjes voor het gezin. 
Benieuwd naar meer? Fonkelster

Katleen (voorwoord 2)

Dankzij de Social Media kwam Katleen in contact met Wendy.
‘Verhalen voor Gevoelige Oortjes’ omschrijft Katleen als pareltjes voor de ziel. 
Tijdens haar studies Bachelor ‘Kleuteronderwijs’ kwam yoga op haar pad.
Momenteel staat haar praktijk Vlinderboom even on hold. Ze begeleidt peuters op het peuterspeelpunt op haar eigen, zachte manier.

Nina (voorwoord 3)

Ik weet even niet meer waar we elkaar juist leerden kennen, maar klikken deed het wel meteen. We staan heel vaak samen op marktjes, ik met de boeken, zij met heerlijke producten. We supporteren voor elkaar.
Schrijven is een van haar passies en dus was mijn keuze snel gemaakt voor het voorwoord van deel 3.
Benieuwd naar meer? De wereld van Nina – De wereld van Nina – zelfzorg in de puurste vorm

Patrick Brems (spelling boek 1 en 2)

Patrick ken ik van mijn kindertijd, bij de fanfare. Hij geeft oa Nederlands in een middelbare school en hij was de eerste aan wie ik dacht om de verhalen na te lezen en te corrigeren op spelling. Hij deed dat met heel veel focus en zorg.
Later ontdekte ik dat er ook zoiets bestond als eindredactie. 🙂

Joeri Peeters (foto boek 1, tot derde druk)

Joeri leerde ik kennen via een gemeenschappelijke vriendin, ook weer via Facebook. Hij was bereid om foto’s te maken voor de uitnodiging, de website, het boek … Ondertussen zet hij zijn creatieve pad verder.
Benieuwd naar meer? Photography/fotografie & More/meer

Sabine Cuyvers (foto boek 2, 3, vanaf vierde druk deel 1)

Sabine leerde ik eveneens kennen tijdens de coachopleiding. We hielden altijd contact. Sabine geeft les in het volwassenenonderwijs en de camera is haar niet vreemd. Ze maakte een aantal foto’s van mij op een zonnige dag en ik besloot deze te gaan gebruiken in de boeken. Binnenkort lanceert ze ook haar eigen creatieve project.

Verkooppunten

Zoveel mensen hebben zich spontaan aangeboden om de boeken mee te verkopen. Allemaal geloofden ze in wat de verhalen mogen brengen bij de kinderen. Een lijstje van deze kanjers vind je hier.

Ouders (steun en toeverlaat, magazijnbeheer …)

Ook mijn ouders horen bij het team. Ze zijn mijn grootste supporters en stockeren de boeken in hun garage. Ze helpen met inpakken, verzenden, bubbelfolie knippen, parels maken en zoveel meer. 

Ik ben een gezegend mens.