The making of … deel 4! Januari

20/1/2022: Nummer tien

Het had wat voeten in de aarde, verhaal nummer tien. Ik schreef een tijdje geleden ‘Het beterspel’, een verhaal met thema ‘niet tegen je verlies kunnen’. Het stroomde niet als anders en de twijfel sloeg toe. Nochtans keert Gyppy glimworm terug in dit verhaal, nu samen met zijn broer Eliot. Ze houden een wedstrijdje ‘kaartenhuisje maken’ en Guppy verliest. Dat maakt heel wat emoties los.
Ik ben blij met het thema, herkenbaar in vele gezinnen denk ik. Maar twijfel … En dus testte ik het verhaal in twee gezinnen. De samenvatting: ‘Hun antwoorden: samen spelen is belangrijker dan winnen, de winnaar kan aan de verliezer leren hoe je beter kan worden.’ Dat is echt de clue van het verhaal, dus nu ben ik gerust, het beterspel wordt nummer 10.
What else? Katrien tekende al wel wat, maar sinds deze week staat de turbo aan. Alle afbeeldingen bij de bloemenfluisteraar zijn klaar, op drie dagen tijd. En ze zijn waw! Ik hou me bezig met het plaatsen en feedback geven. Helemaal in flow.
Vandaag werd ook onverwacht de derde druk van deel 3 geleverd, 700 nieuwe exemplaren. Off we go, again!

Een gedachte over “The making of … deel 4! Januari

  1. An Michiels schreef:

    Florian kan niet tegen verlies bij een gezelschapsspel.
    Ik vraag: “Wie heeft als eerste gewonnen? Wie heeft als tweede gewonnen? Want we hebben allemaal spelplezier gewonnen! :)”.

    Groetjes
    An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *