The making of … deel 4! Juni

Dit wordt (hopelijk) het kortste maandverslag in the making of.

10 juni: eerste echte tekening

Katrien stuurt me een eerste tekening bij het spijttapijt. Waw, deel 4 krijgt alweer een heel andere look and feel, zoveel is zeker. Wat zou ik graag de tekening met jullie delen. 🙂 Er volgen nog een paar kleine aanpassingen na de plaatsing in Indesign, maar dan valt het stil. Katrien heeft haar handen vol met twee kinderen in examentijd, een nieuw boek voor Clavis Indonesië (jaja) en deze nieuwe uitgave waarvan ik de tekening wel kan tonen. 🙂

RikEnNoor-231x300

12 juni: liedje bij De prikkelplu

Damien stuurt me een liedje bij De prikkelplu. Het refrein blijft hangen, goed zo! Ik pruts wat aan de tekst, we komen er wel. Zijn creativiteit stroomt in ieder geval.

15 juni: nieuwe kaartjes

Wat me deze maand vooral bezighield: de parelkwestie. 🙂
De parels van durf bij boek 2 zijn erg populair. De parels en de kaartjes waarop ze plakken, gaan er hier vlotjes door. Aan parels geen gebrek, maar de kaartjes … Lange tijd werden ze gemaakt door Daisy van coaching De Lotus. Het zijn ronde vormen en die moeten uitgeduwd worden met een plotter. De plotter van Daisy wou niet meer na een update en dus schoot Sofie van Atelier Wonderland me ter hulp. Althans dat wilde ze, want na drie weken vanalles proberen, bleek ook hier iets mis met, toevallig, dezelfde plotter. Toch dank je wel dames voor de effort.
Maar dus moest bibi op zoek naar een oplossing. Wat tekenwerk van Katrien, ontwerp van mij en Vistaprint leverde deze kaartjes op. Ik maakte vierkante kaartjes van rechthoekige, maar liet de achterzijde aan de foutieve kant printen (you stupid woman). 🙂 Ik heb dus redelijk wat moeten knippen en plakken om het in orde te krijgen en de kaartjes zijn dus extra dik. Och ja, het zijn er maar 250. Volgende keer beter!
De parels worden nu ook geplakt met pritt budies ipv lijm. Hopelijk blijft de nagellak zo beter zitten.

O, ik kocht ook nog een nieuw kleurtje nagellak. Nieuwe collectie binnenkort dus. 🙂

25/6: kidsjury

Bij het maken van een boek kies ik een kidsjury. Deze keer koos ik voor de kinderen van mijn osteopate Marieke: Siemen en Felien. Grote fans mag ik wel zeggen. 🙂 Ze kregen de voorbije weken regelmatig een verhaaltje toegestuurd. Dit is de feedback van het gezin:

Prachtig verhaal Wendy…. de kindjes hingen weer aan mijn lippen en ze zijn zeer vereerd om testpubliek te zijn! Zoooooo mooooi! Wat een inspiratie heb je toch! Het klopt weer helemaal! Super leuk verhaal. Inderdaad 1 tje voor de mama’s! Maar de kindjes vinden het ook superleuk en fijn…. zalig die kloktijd!
Prachtig verhaal …. ze zijn hier super fan! En ik ook!
Prachtig verhaal… de kindjes werden er helemaal stil van! Zo bijzonder! Dank je wel om dit wondermooie verhaal te delen!
Zo een mooi verhaaltje… Siemen is er stil van. Hij speelt ook piano… geeft hem de moed om weer eens te oefenen!
Wat een prachtig verhaaltje alweer…. Heel toepasselijk… Dank u dat we het mochten lezen!

Dat zit wel goed dus. 🙂 Ik zou hier graag schrijven dat er een tiende verhaal is, maar nog niet … Momenteel werk ik aan een afstandscursus WordPress voor Qrios, even helemaal iets anders dus.

Begin juli ga ik er een weekje tussenuit, wie weet …

28/6: Opruimliedje

Leuk om de kalme maand af te sluiten: Damien stuurt een opruimliedje bij het verhaal van Rommelien. Echt heel leuk. Wedden dat kamers in no-time opgeruimd zullen geraken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *