Workshops

Wil je een schrijver op bezoek in je klas? Ik kom graag langs en combineer het voorlezen van een verhaal met een knutselactiviteit.

De verbeeldkleren

Thema: zelfvertrouwen, verbeeldingskracht stimuleren
Lia struikelt over een boomstronk. Ze wordt onderzocht door Alfredo, de dierendokter. Die stelt vast dat ze haar verbeeldingskracht en zelfvertrouwen verloren is. Hij roept de hulp in van Konijn, een kleermaker, die voor haar prachtige verbeeldkleren en een talentenbuidel maakt. Helpt het Lia om weer vertrouwen te krijgen in zichzelf?

Knutselactiviteit: we maken onze eigen verbeeldkleren met stofjes, frutsels, glittersteentjes …

2016-04-16-14.40.40-300x169

De waarheidskoffer

Thema: pesten, eigenwaarde
Jacob wordt gepest op school en is daar heel verdrietig om. Als hij in het gras gaat liggen, ontmoet hij Margrietje, een bloem. Ze vertelt hem over haar waarheidskoffer en hoe je die kunt gebruiken. Zal Jacob steviger kunnen staan tegenover zijn pester?

Knutselactiviteit: we maken onze eigen waarheidskoffer en stoppen er onze waarheidjes in. Onze klasgenoten voegen waarheidjes toe.

IMG_20170118_114609-300x169

Izzy’s tocht

Thema: dankbaarheid, dienstbaarheid, alleen-voelen, ‘anders’ zijn
Izzy ijsbeer wordt geboren met een roze vacht. De andere ijsberen willen niks met haar te maken hebben. Izzy past zich aan en wordt stilaan wit, maar heel ongelukkig. Ze ontmoet Edelhart edelhert, die haar een dansje en een liedje aanleert. Kan Izzy de groep ijsberen ontdooien?

Knutselactiviteit: we maken een dankkaart

20190323_142750b-300x158

Tipi-toppie

Thema: zorgen voor het slapengaan, boze dromen
Jacob maakt zich zorgen voor het slapengaan en houdt zijn ogen open. In het duister van de kamer ziet hij Wakkere Wolf, een indiaantje. Hij neemt Jacob mee naar de tipi-toppie en leert hem om zijn zorgen te laten kringelen in het kampvuur en zijn eigen tipi in te richten. Zal Jacob rustig kunnen slapen?

Knutselactiviteit: we maken een dromenvanger

IMG_1933-300x237

De vlinderboom

Thema: pesten, eigen keuze, omzetten van negatieve woorden in positieve
Kabouter pestmuts vindt het leuk om lelijke dingen te zeggen. Lila, het lieveheersbeestje, neemt hem mee naar de trol en de boom met de pestmotjes, zodat hij kan zien wat zijn
woorden teweegbrengen. Hij leert hoe hij de pestmotjes kan omzetten in vlinders. Zal kabouter pestmuts uit het dorp verdwijnen?

Knutselactiviteit: we maken een vlinderboom

3-resultaten-1-edited

Dolly’s truc

Thema: overprikkeling, voor jezelf zorgen
Otto octopus raakt overprikkeld op school. Hij kan zijn tentakels niet meer stilhouden. Cloé clownvis brengt Otto naar een dolfijn die hem leert hoe hij kan ontprikkelen met klanken. Zal Otto kunnen ontspannen?

Knutselactiviteit: we knutselen Otto Octopus

28829599_10213666009817712_541451694_n-225x300

De wat-waslijn

Thema: loslaten
Lizzie schildpad beweegt trager dan ooit. Japie krekel ontdekt dat haar huis vol met rugzakken ligt: rugzakken met mooie herinneringen, maar ook minder mooie. Samen gaan ze op zoek naar de tuin der herinneringen. Zal Lizzie weer vrij kunnen bewegen?

Knutselactiviteit: we maken een wat-waslijn tussen de bomen en hangen daaraan onze rugzakjes.

rugzakjes-300x256

Praktische info

Een workshop duurt ongeveer 1,5u.
Afstand: max. 60 km rond Aarschot
Leeftijd: eerste tot vijfde leerjaar.
Prijzen op aanvraag via

Optie: Wil je ook nog een illustrator op bezoek? Je kan Katrien en mij samen inhuren. 🙂

Wil je een lezing voor leerkrachten en ouders rond hoogsensitiviteit? Ook dat kan na aanvraag. Reacties vind je hier.